Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Action Launcher 3.5 voegt aanpasbare Quickbar toe

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2015, 9:42 CategorieAndroid

De Action Launcher voor Android heeft een nieuwe update gekregen, waarmee de aanpasbare Quickbar wordt toegevoegd. De Quickbar bevindt zich in het zoekveld van Google Zoeken en biedt snelle toegang tot meer snelkoppelingen en handelingen.

Action Launcher krijgt Quickbar in versie 3.5

Maak je gebruik van de Action Launcher? Dan hebben we goed nieuws, want er komen namelijk nog meer aanpasbare mogelijkheden jouw kant op. In versie 3.5 van de Android-launcher is het namelijk mogelijk op de Quickbar aan te passen. De Quickbar is een optie die zich bevindt in het schermpje van Google Zoeken, die zich bovenaan je homescreen bevindt. Met de Quickbar kun je zelf meer snelkoppelingen en handelingen toevoegen, waardoor je daar nog sneller toegang tot hebt en je veel minder in menu’s aan het zoeken bent.

Wanneer je de Quickbar voor het eerst wilt uitproberen, dan krijg je een aantal vooraf bepaalde instellingen die je kunt gebruiken. Maar gelukkig kun je hem zelfs precies instellen zoals jij wilt, binnen de grenzen van de mogelijkheden, natuurlijk. Zo kun je ervoor kiezen nog meer snelkoppelingen naar apps in te plaatsen of jezelf het juist gemakkelijk te maken door er bepaalde functies in te plaatsen, die je anders moet opzoeken in het menu van Android. Heb je eenmaal de aspecten gekozen die je wilt, dan kun je daarna de volgorde bepalen.

Ons doet deze functie een beetje denken als een soort magere versie van de mogelijkheid om zelf de indeling van het snelle menu in Android M aan te passen. In Android 5.0 Lollipop is het al mogelijk om knoppen te laten verschijnen na gebruik (en na dertig dagen niet gebruiken, of dit trucje) te laten verdwijnen, maar in Android 6.0 M heb je daar helemaal zelf de controle over. Ben je benieuwd naar andere launchers voor je Android-tablet, ook al is Action Launcher één van de beste? Lees dan ons achtergrondartikel over Android-launchers.

  • Action Launcher
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.