Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-emulator voor Nintendo DS geüpdatet

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2015, 12:16 CategorieAndroid

De Nintendo DS-emulator DraStic voor Android is voorzien van een update waardoor de games er voortaan veel beter uitzien. De update voegt namelijk onder meer een high resolution-modus toe, waardoor de spellen er veel scherper uitzien.

DraStic: de beste Nintendo DS-emulator voor Android

Hoewel de Nintendo DS inmiddels een behoorlijk oud apparaat is, is het nog steeds één van de meest moeilijk te emularen handhelds van dit moment. De Nintendo DS introduceerde namelijk een aantal features die moeilijk te digitaliseren zijn, zoals touchscreen input en een microfoon, waardoor het emuleren van games ook veel moeilijker is voor de community. Zeker in vergelijking met meer traditionelere spelcomputers, die alleen afhankelijk zijn van fysieke knoppen, zoals de Gameboy Advance of zelfs de Nintendo GameCube.

Desondanks is de Nintendo DS-emulator DraStic de beste die het Android-platform aan te bieden heeft, aangezien het één van de meest complete emulators is (los van een specifiek platform, maar ook in het algemeen). De nieuwste update brengt nog meer features naar de applicatie toe, die je op elk Android-apparaat met daarop Android 2.3 of hoger kunt installeren. Eén van de beste toevoegingen is de ondersteuning voor Android TV, waardoor je die Nintendo DS-spelletjes nu ook op het scherm van de televisie kunt spelen.

Ook is er een high resolution-modus toegevoegd aan DraStic. De polygonen 3D-graphics zien er daardoor stukken scherper en beter uit dan ooit tevoren, aangezien het er gewoon bijna HD uitziet. Het feit dat een externe partij dit voor elkaar krijgt met software dat is geschreven alsof het een Nintendo DS is, laat zien dat Nintendo nog best wat mensen mag aannemen voor hun eigen software. Ook kun je nu wat extra rommelen met andere graphics en het geluid. DraStic kost je eenmalig 4,49 euro. Je krijgt daar geen spellen bij; die moet je apart downloaden.

  • DraStic DS Emulator
  • Delen:

Reacties

  1. Damion
    05 augustus, 2015 om 17:15

    Haha, wordr er niet bedoelt nds emulator voor Android geupdated?

    :-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.