Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android M krijgt versienummer 5.2, niet 6.0’

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2015, 9:27 CategorieAndroid

Naar verluidt krijgt Android M, de volgende grote versie van het Android-besturingssysteem, het versienummer 5.2 met zich mee. Eerder dacht de online gemeenschap dat het om Android 6.0 zou gaan, maar dat blijkt dus mogelijk niet het geval.

Gerucht: Android M wordt Android 5.2

Android-gebruikers hebben sinds 2011 moeten wachten op de release van Android 5.0 Lollipop. Destijds lanceerde Android 4.0 Ice Cream Sandwich en daarna verschenen Android-versies Jelly Bean en KitKat. In oktober 2014 was het dan zo ver: Google lanceerde Android L, oftewel Lollipop. En nu kijken fans van het Android-platform alweer uit naar de volgende variant van het populaire operating system: Android M, waarvan we nog niet zeker weten welk versienummer het krijgt. Mogelijk is dat Android 5.2.

De blog Technodify heeft een opvallend detail opgemerkt in de developers preview van Android M. In de preview is er een demo mode beschikbaar – een modus waarmee ontwikkelaars screenshots kunnen maken van hun apps, waarbij de tijden en dergelijke allemaal gelijk blijven staan, zodat je geen onregelmatigheden tegenkomt. In die demo mode staat de tijd altijd op 5:20. En op basis daarvan denkt het blog nu dat de volgende Android-versie versienummer 5.2 krijgt en eigenlijk is dat helemaal zo gek nog niet.

Google heeft in het verleden namelijk vaker het versienummer via de klok laten zien van een nieuwe Android-update. Zo had veel pers- en ontwikkelaarsmateriaal van Lollipop de tijdcode 5:00, terwijl KitKat 4:40 kreeg. Bovendien is het zo dat een alleen de grote Android-updates een stap maken naar het volgende cijfer en alleen wanneer Android dusdanig wordt aangepast, dat het een compleet nieuwe look en feel krijgt – net zoals met Lollipop het geval was. Android M lijkt eerder een broodnodige verbetering van Android L.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.