Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple beperkt voorraad iPad Mini 2 en iPad Air

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2015, 10:27 CategorieiPad

Winkeliers in Noord-Amerika hebben bericht gekregen dat de iPad Mini 2 en iPad Air voortaan maar beperkt beschikbaar zijn. Of die beperkingen zich straks ook voordoen in Nederland is niet bekend, maar het lijkt er wel op dat dit gaat gebeuren.

Apple wil zich focussen op de nieuwere iPad-modellen

Er is een foto opgedoken waarop we kunnen zien dat Apple van plan is de voorraad te beperken van de iPad Air, iPad Mini 2 en de iPod, afkomstig van één van de grootste Noord-Amerikaanse winkelketens, Target. Het bericht dat te lezen is op de foto kan erop duiden dat Apple van plan is een einde te brengen aan de productie van de bovengenoemde apparaten, omdat het bedrijf zich mogelijk wil focussen op de nieuwere modellen, zoals de iPad Air 2 en de iPad Mini 3, hoe klein de verschillen ook zijn als we kijken naar de Mini-modellen.

Het kan ook inhouden dat Apple eind dit jaar, tijdens de jaarlijkse presentatie, nieuwe iPads gaat aankondigen, waardoor de iPad Air 2 en de iPad Mini 3 als de goedkopere varianten gepositioneerd kunnen worden. Mogelijk krijgen we dus dit jaar een iPad Air 3 en iPad Mini 4 te zien, maar dat is op dit moment nog behoorlijk wat giswerk. Ook al weten we natuurlijk nog helemaal niets over die apparaten, is de kans groot dat de aankomende modellen features krijgen als een A9-processor en Force Touch, zoals op de nog onaangekondigde iPhone 6s Plus.

Over de nieuwe Mini is er wel eerder wat naar buiten gekomen, meer maar dan het bericht dat Apple eraan werkt is er niet. Als we onze glazen bol er nog eens bij pakken, dan zien we een aantal dingen die zouden kunnen veranderen. Zo kan de mute-knop worden verwijderd, komen er grotere speakergaatjes, zou de iPad Mini 4 een veel betere processor kunnen krijgen, inclusief meer werkgeheugen, en natuurlijk Force Touch. Helaas heeft Apple nog niets naar buiten gebracht over deze plannen – dus moeten we het nog even afwachten.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.