Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

´Apple brengt El Capitan naar iPad´

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2015, 10:11 CategorieApple

Het lijkt erop dat Apple OS X naar de iPad Pro gaat brengen, de nieuwe iPad die eind dit jaar verkrijgbaar is.

El Capitan

Het was al langer bekend dat Apple logischerwijs de merknaam van haar nieuwste versie van OS X, El Capitan, heeft vastgelegd als merknaam. Gisteren dook er echter een interessant detail op: Apple gaat OS X hoogstwaarschijnlijk ook naar tablets brengen, met als eerste versie El Capitan. Dat blijkt uit informatie van de European Patent & Trademark Office, waar tablet als categorie aan de merknaam van Apple is toegevoegd. Bij vorige versies van OS X werd dat niet door Apple gedaan, wat erop wijst dat we waarschijnlijk voor de aankomende iPad Pro El Capitan als besturingssysteem kunnen verwachten.

Volgens verschillende hardnekkige geruchten kondigt Apple namelijk dit najaar nog een iPad Pro aan, met een scherm van ongeveer 12,9 inch en een stylus. Verder heeft de tablet waarschijnlijk een usb-c ingang en Force Touch-ondersteuning. De iPad Pro is dus echt gericht op mensen die er serieus werk op willen doen, waarbij het net wat krachtigere en flexibelere OS X goed van pas kan komen. Het zou wel een opvallende keuze zijn, gezien Tim Cook juist meerdere keren heeft gezegd dat je niet twee verschillende product-categorien moet combineren, omdat je dan compromissen moet sluiten aan beide kanten.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.