Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple krijgt patent voor P2P-betalingen; voor Apple Pay?

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2015, 11:03 CategorieApplicaties

Apple heeft een patent in handen gekregen waarmee het mogelijk is onderling betalingen uit te voeren, zonder dat het iemand geld kost. Dit zou mogelijk naar de betaaldienst Apple Pay kunnen komen, al heeft het bedrijf uit Cupertino hier niets over bekendgemaakt.

Krijgt Apple Pay P2P-betalingen?

Weken nadat Google bekendgemaakt heeft dat Google Wallet voortaan door het leven gaat als een app voor onderlinge betalingen (P2P, peer 2 peer), komt naar buiten dat Apple een patent in handen heeft gekregen met betrekking tot P2P-betalingen. In het patent staat beschreven dat mensen die gebruikmaken van de betaaltechnologie niets hoeven te betalen voor de transactie en dat die betaling plaatsvindt op twee apparaten, die dicht bij elkaar in de buurt moeten zijn. Klinkt als een redelijk normaal, standaard idee, in elk geval.

Dit staat er in het patent te lezen.

In particular, an individual using an electronic device [phone, tablet, laptop] may identify another proximate electronic device of a counterparty in a financial transaction, and may provide an encrypted payment packet to the other electronic device.

Apparaat A kan een sleutel sturen naar het e-mailaccount op Apparaat B, alwaar de gebruiker ervoor kan kiezen de betaling te accepteren door de sleutel te activeren.

Wanneer de ontvanger de betaling accepteert op zijn of haar apparaat, dan zal het apparaat de originele informatie in een pakket versturen naar een third party, samen met een versleuteld pakket aan informatie, en die zal de transactie voor de betaler en de ontvanger voltooien. Die derde partij kan bijvoorbeeld de bank zijn van de betaler of zoiets als een PayPal-account. Helaas is het met Apple Pay niet mogelijk te betalen via PayPal, omdat die gesprekken helemaal in het begin waren stukgelopen en PayPal een deal sloot met Samsung.

Er wordt nu dus gedacht dat P2P-betalingen onderweg zijn naar de betaaldienst van Apple Pay, die helaas nog niet beschikbaar is in Nederland. Apple heeft hier nog niets over naar buiten gebracht. Maar omdat Apple-bestuursvoorzitter Tim Cook heeft gezegd dat ‘2015 het jaar van Apple Pay wordt’, kunnen beide dingen dit jaar nog veranderen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.