Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple Pay komt op 14 juli naar het Verenigd Koninkrijk

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2015, 11:29 CategorieApplicaties

Apple staat op het punt de betaaldienst Apple Pay te lanceren in het Verenigd Koninkrijk: op 14 juli 2015 moet dat gaan gebeuren. Daardoor komt Apple Pay wederom een stukje dichterbij Nederland, al zegt het natuurlijk niets over de onderhandelingen met onze banken.

Apple Pay 14 juli uit in VK

Apple is voornemens de betaaldienst Apple Pay op 14 juli 2015 te lanceren in het Verenigd Koninkrijk, zo blijkt uit interne memo’s van grote winkelketens. Het bedrijf uit Cupertino heeft enkele personeelsleden van Apple Retail daarvan op de hoogte gebracht en in de interne memo’s van de supermarktketen Waitrose staat dezelfde datum te lezen. Ook is er nog een andere retailpartner die dezelfde datum heeft doorgekregen, waardoor het er toch echt op lijkt dat Apple Pay inderdaad in de derde week van juli wordt gelanceerd.

Daarnaast schijnt Apple werknemers binnen het Verenigd Koninkrijk vanaf 12 juli te gaan trainen in het gebruik van Apple Pay. Ook is het bedrijf uit Cupertino al begonnen met het implementeren van de ondersteuning voor nfc-terminals waar consumenten straks met Apple Pay kunnen betalen in allerlei verschillende winkels. Het kan overigens zijn dat niet alle winkels vanaf dezelfde datum Apple Pay gaan ondersteunen en dat er op een later moment meer winkels worden klaargestoomd, wat dus lijkt op een gefaseerde uitrol van de betaaldienst.

Apple Pay in Nederland

Wanneer Apple Pay naar Nederland komt, is echter nog niet bekendgemaakt. Eerder waren er geruchten dat er in of na de zomer van 2015 zou gebeuren, maar die werden al gauw ontkracht door de bronnen waar die geruchten vandaan kwamen. Met Apple Pay is het mogelijk betalingen te verrichten in de winkels die de betaaldienst straks ondersteunen. Heeft de retailer een nfc-betaalterminal, dan is de kans groot dat je er straks met Apple Pay terecht kunt. Wil je meer lezen over Apple Pay? Check dan ons uitgebreide achtergrondartikel.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.