Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple speelt op safe met 12,9 inch iPad Pro’

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2015, 14:31 CategorieiPad

Volgens de Chinese publicatie Digitimes gaat Apple het op safe spelen met de iPad Pro en zal de productie aanvankelijk laag blijven. Helaas is een precies cijfer niet vrijgegeven, maar dat ligt wel veel lager dan de bestellingen die het bedrijf uit Cupertino normaliter plaatst.

iPad Pro: de onaangekondigde iPad van Apple

Volgens een leverancier van componenten voor smart devices gaat Apple het safe spelen met de iPad Pro, zo meldt de Taiwanese publicatie Digitimes, die doorgaans betrouwbare bronnen heeft binnen die productieketen. De iPad Pro is de iPad waar we al maanden geruchten over te horen krijgen en de iPad die Apple maar niet wil aankondigen, om verschillende redenen. Eén van die redenen is dat de tabletmarkt niet floreert: de phablet is momenteel erg in trek en ook het feit dat de meeste mensen al een tablet hebben, helpt niet.

De iPad Pro zou in theorie wel een nieuwe doelgroep voor het bedrijf kunnen aanboren: de zakelijke markt. Nu worden er ongetwijfeld ook al iPads gebruikt in het zakelijke leven, maar doorgaans zijn tablets met een lekker groot scherm populairder op de zakelijke markt. En als die tablet dan ook nog eens werkt met verschillende accessoires, zoals een speciale stylus, en een grotere batterij krijgt, dan is de gemiddelde zakelijke gebruiker wel geïnteresseerd. Tot die tijd zit je nu goed met een Microsoft Surface-tablet, zoals de Surface 3.

Of Apple de Surface van de troon kan stoten qua gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid, valt nog te betwijfelen. Simpelweg een groter scherm op je tablet plaatsen, betekent geen garantie voor succes. Mogelijk speelt dit mee in de beslissing van Apple om aanvankelijk minder iPad Pro-modellen te laten fabriceren. De iPad Pro is volgens het geruchtencircuit een iPad met een scherm van 12,93 inch, die wordt voorzien van een speciale stylus. Apple heeft tot op heden nog niets laten doorschemeren over een dergelijke product.

De iPad Pro zou in november van dit jaar moeten verschijnen.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.