Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus MeMO Pad en Transformer Pad tablets behoren tot het verleden

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2015, 17:43 CategorieAndroid

De Asus MeMO Pad en Transformer Pad tablets, die we al jaren in de winkels tegenkomen, behoren tot het verleden. De Taiwanese fabrikant heeft deze week tijdens een persconferentie laten weten dat deze tablets, of de nieuwe generatie althans, voortaan allemaal door het leven gaan als ZenPad tablets.

Wie kent één van de eerste en meer populaire hybride tablets nog? De Asus Eee Pad Transformer. De naam Transformer werd een begrip in tabletland en Asus introduceerde dan ook al snel opvolgers met de naam Transformer Pad. Ook de MeMO Pad-serie zien we al jaren terug in de schappen, bestaande uit stand-alone tablets met formaten van 7-inch tot 10.1-inch.

Maar, deze merknamen gaan allemaal verdwijnen. Tijdens een persconferentie ter promotie van de nieuwe ZenPad-serie heeft Asus namelijk laten weten dat voortaan alle tablets onder de naam ZenPad uitgebracht zullen worden. De phablets, smartphones met een groot scherm, komen in de ZenFone-familie terecht.

Vorige maand kondigde Asus de eerste ZenPad-modellen aan, variërend in formaat van 7-inch tot 10.1-inch. Het topmodel is de ZenPad S 8.0, uitgerust met een hoge resolutie scherm en een nieuwe usb type-c-poort. Ook zit er een Transformer-model in de nieuwe line-up, de Asus ZenPad 10. Deze tablet komt met een keyboarddock.

  • Delen:
Asus ZenPad S 8.0 (Z580C)
Android Lollipop (5.0)
Asus ZenPad 10 (Z300C)
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.