Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus onthult Pegasus 2 Plus met 5,5 inch-scherm

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2015, 11:08 CategorieAndroid

Asus heeft een nieuwe phablet gepresenteerd met een scherm van 5,5 inch en redelijke specs, voor een mogelijk zacht prijsje. Het is namelijk de opvolger van de budget-vriendelijke smartphone Asus Pegasus X002.

Asus presenteert Pegasus 2 Plus-phablet

Asus heeft een nieuwe phablet gepresenteerd: de Pegasus 2 Plus X550. Het is de opvolger van de betaalbare smartphone Pegasus X002 en heeft een scherm van 5,5 inch en een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap vinden we redelijk indrukwekkende specs, namelijk een 64 bit octacore Qualcomm Snapdragon 615-processor en 3GB aan werkgeheugen. Ook is de phablet voorzien van een dertien megapixel-camera aan de achterkant van het toestel en een camera van acht megapixels aan de voorkant.

Het apparaat heeft ruimte voor twee sim-kaarten en beschikt over een batterij met een vermogen van 3030 mAh. Qua software kun je Android verwachten, maar daar bovenop zit de Asus-skin, die we beter kennen als Zen UI. Maar de basis van de software is gelukkig wel Android 5.1.1, dus hij is helemaal up-to-date wanneer hij op de markt verschijnt. Tenminste, dan gaan we ervan uit dat het toestel deze zomer gelanceerd wordt en niet pas in de winter, aangezien Android M zich dan al weer laat zien en het updateproces opnieuw begint.

Prijs en beschikbaarheid

Asus heeft helaas nog geen informatie vrijgegeven over de prijzen en de beschikbaarheid van de Asus Pegasus 2 Plus X550. Ook kunnen we dus niet met zekerheid zeggen dat het toestel naar Nederland toe komt. Wel weten we dat de phablet in twee kleuren beschikbaar zal zijn, wit en roségoud, en dat het een redelijk betaalbaar apparaat moet gaan worden. Voorlopig staat deze phablet alleen gepland voor China, maar mocht hij ook onze kant op komen, dan lees je dat op Tablets Magazine wanneer het nieuws beschikbaar is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.