Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus verwacht dit jaar minder tablets te verkopen

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2015, 9:32 CategorieAndroid

Hoewel de tabletmarkt weer een beetje aan lijkt te trekken zijn fabrikanten nog steeds voorzichtig met het lanceren van nieuwe modellen. Ook de doelen die fabrikanten zichzelf stellen zijn nog niet heel positief. Asus laat deze week zelfs weten de verwachtingen voor 2015 naar beneden bij te stellen.

Samson Hus, onderdirecteur van Asus, laat deze week tijdens de presentatie van de nieuwe ZenPad-tablets in Taiwan weten dat de fabrikant de verwachtingen voor 2015 naar beneden bijstelt. Asus had eerder als doel dit jaar 8 tot 10 miljoen tablets te verkopen maar schat nu dat dit tussen de 7 en 9 miljoen komt te liggen. Vorig jaar wist Asus nog 9,4 miljoen tablets te verkopen.

Maar, Asus verwacht aan de andere kant wel dat het marktaandeel in de Verenigde Staten verdubbeld gaat worden. In totaal moeten er in de VS 2 miljoen tablets verkocht worden. De Taiwanese fabrikant gaat daar nu vol inzetten op goedkopere tablets in de ZenPad-familie, waaronder de onlangs gelanceerde ZenPad 8.0 en ZenPad 7.0. Asus brengt ook een high-end model met hoge resolutie scherm en usb type-c-poort uit; de ZenPad S 8.0.

Alle onlangs gelanceerde ZenPad-tablets van Asus vind je in onze tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken.

  • Delen:
Asus ZenPad S 8.0 (Z580C)
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.