Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Atomas: verslavend puzzelspel met snufje scheikunde

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2015, 12:40 CategorieAndroid

De puzzelgame Atomas heeft wat weg van het populaire Threes!, maar voegt er een nieuwe interface en een snufje scheikunde aan toe. De bedoeling is om de elementen met elkaar te combineren, door ze op de juiste plek binnen de cirkel te schieten.

Atomas is een soort Threes!, maar dan met scheikunde

Het populaire puzzelspel Threes! is één van die hits die op mobiele platformen is uitgebracht, die bijna iedereen wel in een of andere vorm gespeeld heeft. De game werd flink gekloond en één van die populaire klonen was 2048 – wellicht ken je de game onder die titel. In Threes! is het de bedoeling om cijfers bij elkaar op te tellen zonder al te veel nummers op je bord te behouden. Je moet de cijfers op het bord heen en weer vegen om ze te kunnen combineren – mocht je geen ruimte meer hebben, dan is het spelletje afgelopen.

Het spel Atomas heeft wat weg van de basis van Threes!. In deze game dien je ook meerdere van dezelfde blokjes te combineren. In dit geval gaat het om rondjes met daarin verschillende scheikundige eigenschappen. Je speelt in een cirkel en binnen die cirkel staan al een aantal eigenschappen. In het midden verschijnt er steeds een nieuw rondje met daarin een ander element. Door het element op de juiste plek te schieten, kun je ze op een later moment combineren met dezelfde elementen, waardoor je ruimte creëert voor nieuwe bolletjes.

Op een gegeven moment is de cirkel vol en dan verschijnt het plusteken in beeld. Die schiet je tussen twee dezelfde bollen, waarna je ze bij elkaar op kunt tellen. Wanneer je het zo hebt gespeeld dat de volgende twee cirkels ook hetzelfde zijn en in aanraking komen met het plusteken, dan worden die ook bij elkaar opgeteld, et cetera. Zo dien je steeds de cirkel leeg te spelen – het is dus wel even opletten geblazen. Deze verslavende puzzelgame is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS, maar bevat wel enkele in-app-aankopen.

  • Atomas
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.