Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bandai Namco brengt Dragon Ball Z: Dokkan Battle uit

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2015, 13:02 CategorieAndroid

Bandai Namco heeft een gloednieuw Dragon Ball Z-spel uitgebracht voor Android en iOS, genaamd Dragon Ball Z: Dokkan Battle. Dit vechtspel is gratis te downloaden en te spelen, maar bevat wel enkele in-game-aankopen waar je rekening mee moet houden.

Dragon Ball Z: Dokkan Battle beschikbaar voor iOS en Android

In de afgelopen weken heeft de Japanse spellenuitgever Bandai Namco de game Dragon Ball Z: Dokkan Battle in een aantal landen voorzien van een soft launch, maar nu is het spel voor iedereen beschikbaar. Dragon Ball Z is een Japanse tekenfilmserie (ook wel animé genoemd) over de avonturen van superheld Goku en zijn vrienden. Ze beschermen de aarde van voornamelijk buitenaards gespuis en trekken op een zeker moment ook de ruimte in een veel grotere aanval te voorkomen, met spannende afleveringen tot gevolg.

De animé heeft flink veel vechtspellen op zijn naam staan, naast de gebruikelijke rpg’s, omdat er namelijk veel gevochten wordt in de serie en films. Dragon Ball Z: Dokkan Battle is technisch gezien ook een vechtspel, maar leent ook elementen uit genres als puzzle en bordspellen. In het spel dien je een team te vormen met personages uit de animé en manga (Japanse stripboeken), waarmee je verschillende locaties uit de franchise bezoekt op een soort van bordspel. Onderweg vind je natuurlijk flink wat power-ups en andere items.

Het vechten gebeurt anders dan je gewend bent. Je moet namelijk Ki (energie) verzamelen, door heel snel op de bolletjes op het scherm te tappen. Daarna zal het personage pas zijn aanval gaan uitvoeren. Het is echter niet domweg blijven tappen tot je een ons weegt, omdat je moet blijven letten op een specifieke kleur. Ook is het zo dat personages elkaar aanvullen in het spel, net zoals dat het geval is in de serie. Mocht je dus al bekend zijn met Dragon Ball Z, dan weet je precies waar je aan toe bent – sowieso een trip down memory lane.

  • Dragon Ball Z: Dokkan Battle
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.