Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta-versie VLC voor Android geüpdatet naar versie 1.5.0

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 11:51 CategorieAndroid

De mediaspeler VLC voor Android heeft een grote update gekregen naar versie 1.5.0. Het gaat hier wel om de bèta-versie van de applicatie. Wil je die installeren op je tablet, dan dien je je aan te melden bij de Google+-groep van VLC.

VLC voor Android: bèta-versie 1.5.0 nu beschikbaar

In de afgelopen paar maanden hebben we VLC voor Android zien ontpoppen tot een volwaardige en mooie Android-applicatie, die we maar al te graag gebruiken om films en series mee te bekijken onderweg. We zijn daarom ook blij om te zien dat de VLC-mediaspeler voor Android een nieuwe, grote update gekregen heeft, ook al gaat het hier om de bèta-versie van de app. Wil je graag de allernieuwste versie van VLC op je Android-tablet hebben? Meld je dan aan bij de Google+-groep van VLC voor Android; dan kun je hem meteen downloaden.

Het verschil tussen de huidige versie die je nu op Google Play aantreft (de versie die iedereen met toegang tot Google Play kan downloaden) en de nieuwe bèta-versie, is behoorlijk groot. Wanneer je namelijk Android 4.4 KitKat of hoger op je tablet hebt staan, dan valt op dat de applicatie veel minder toestemming nodig heeft om geïnstalleerd te kunnen worden. En in tijden waar privacy een grote rol in ons leven speelt of hoort te spelen, is dat een belangrijke ontwikkeling – het geeft de app een meer betrouwbare uitstraling met zich mee.

Bovendien is het zo dat VLC voor Android ook stukken sneller is dan voorheen, ook al was de applicatie al behoorlijk rap. Daarnaast is het zo dat de mediaspeler een kleine facelift heeft gekregen en meer is vormgegeven naar de richtlijnen van het Material Design dat Google met Android 5.0 Lollipop heeft geïntroduceerd. Verder biedt VLC ondersteuning aan voor videoafspeellijsten, kan het automatisch een gekoppeld usb-apparaat herkennen en wisselen tussen audio- en videotracks. Je kunt app versie 1.3.2 downloaden vanuit Google Play.

  • VLC voor Android
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.