Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Commodore keert terug in de vorm van een phablet

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2015, 11:49 CategorieAndroid

De Commodore-merknaam keert terug op de markt, maar wordt nu gebruikt voor een nieuwe spelcomputer, maar een gloednieuwe Android 5.0 Lollipop-phablet. Ook wordt het toestel geleverd met twee emulators voor het afspelen van Commodore-spellen.

De Commodore-phablet: Android 5.0 én twee Commodore-emulators

Binnenkort komt er een phablet op de markt die de merknaam Commodore gaat dragen. Wired meldt dat twee Italiaanse ondernemers voornemens zijn het merk nieuw leven in te blazen – die ondernemers hebben de rechten voor het merk in handen gekregen voor een aantal landen op aarde. Sinds 1994 heeft de merknaam al geen vaste thuisbasis meer en zagen we dat hij van eigenaar naar eigenaar ging. De Italiaanse ondernemers maken de Commodore-phablet wel met één gedachte in het achterhoofd: je moet er op kunnen gamen.

Maar dat is dan ook nog de enige connectie die het apparaat met de spelcomputer van weleer heeft. Het toestel gaat officieel Commodore PET heten en krijgt niet alleen Android 5.0 Lollipop mee, maar ook twee populaire emulators: VICE C64 and Uae4All2-SDL. Deze zullen standaard worden meegeleverd met elke verkochte phablet. Verder wordt de Commodore PET een behoorlijk standaard mid-range phablet, die in feite alleen van zijn concurrentie kan worden onderscheiden door het design en de merknaam.

Onder de motorkap vinden we een 64 bit 1.7 GHz octacore-processor van Mediatek, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan intern geheugen. Verder vinden we er een 5,5 inch ips-display, 3000 mAh-batterij, full hd-resolutie en een dertien megapixel-camera aan de voorkant. Er komt ook een iets luxere variant op de markt, met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. Ook krijg je een 32GB sd-kaart meegeleverd. Het is nog niet bekend of de Commodore PET naar Nederland toe komt – dat wordt mogelijk later bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.