Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De app Tuber wil YouTube op mobiel overzichtelijker maken

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2015, 10:47 CategorieAndroid

De app Tuber wil de mobiele YouTube-ervaring op Android iets overzichtelijker maken door minder functies aan te bieden binnen de app. Je kunt Tuber volledig gratis downloaden en gebruiken – er zijn geen advertenties of in-app-aankopen.

Tuber wil YouTube overzichtelijker maken

Wanneer je ontzettend veel abonnementen op YouTube-kanalen hebt, kan het nogal een klus zijn nieuwe video’s te bekijken op een Android-tablet of -smartphone. Je moet vaak veel (onnodige) stappen zetten wil een specifieke video opzoeken en dat is precies waar de Tuber-applicatie iets aan wil doen. In Tuber krijg je slechts drie knoppen tot je beschikking: je abonnementen, de nieuwe video’s en individuele kanalen (wat in feite gewoon een lijst met video’s is) en daar moet je het mee doen – meer heb je toch niet nodig?

Met Tuber kun je je niet abonneren op nieuwe kanalen, op video’s reageren, naar de hoofdpagina van een kanaal gaan – niets en met reden: de YouTube-app kan nogal onoverzichtelijk zijn met al zijn functies. Tuber is dan ook echt bedoeld voor de mensen die gewoon hun video’s willen bekijken en de applicatie weer afsluiten, zonder poespas. Je kunt de app het beste vergelijken met een soort videorecorder: daar kun je ook alleen video’s mee afspelen en meer niet (even los van het feit dat je daar ook dingen mee kunt opnemen).

Het kan echter wel aanvoelen alsof Tuber net té mager is in functies. Zo synchroniseert de app niet de bekeken video’s met de YouTube-app, waardoor je bij het terugschakelen geen idee hebt wat je nou hebt bekeken of niet en mist er nog een cast-knop, maar heb je wel beschikking over een accountwisselaar. Mochten die twee aspecten nog worden aangepast, dan zal Tuber ongetwijfeld een hit worden, aangezien de app ook helemaal gratis te downloaden is vanuit Google Play, geen advertenties laat zien en ook geen in-app-aankopen heeft.

  • Tuber: The YouTube Companion
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.