Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell presenteert schokbestendige Latitude 12 Rugged Tablet

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2015, 16:01 CategorieWindows

Dell heeft een nieuwe, stevige en schokbestendige tablet geïntroduceerd: de Dell Latitude 12 Rugged Tablet met een scherm van 11,6 inch. Dat grote scherm is er niet alleen om mooie video’s op te bekijken, zo legt Dells productmanager uit.

Dell Latitude 12 Rugged Tablet: stevig, maar niet goedkoop

Ook al is de Dell Latitude 12 Rugged Tablet niet de eerste tablet die geschikt is voor ruw omstandigheden, bijvoorbeeld op een werk- of bouwplaats, gaat het er mogelijk wel eentje zijn die invloed op de markt gaat hebben dankzij de prijs. Voor (ongeveer) omgerekend 1475 euro gaat deze schokbestendige tablet weg, wat aanzienlijk goedkoper is dat de stevigste tablet van Panasonic, die ongeveer tweeduizend euro kost. Beide tablets hebben veel obstakels moeten overleven, zoals onder meer explosieve omgevingen.

Naast het overleven van explosieven, overleeft de tablet ook een val van 1,2 meter, trillingen, schokken en hoge temperaturen, evenals stof en kleine stromingen van water, dankzij de IP65-certificering. Deze Dell heeft een scherm van 11,6 inch en dat is meter reden: was de tablet kleiner geworden, dan was hij moeilijker te bedienen, zo legt de productmanager van Dell uit. Werd de tablet groter, dan moest het apparaat inleveren op draagbaarheid. En dat terwijl de tablet al 1,62kg weegt en afmetingen heeft van 312 x 203 x 24 mm.

Op het apparaat vind je een 64 bit-versie van Windows 8.1Pro, Windows 8.1, Windows 7, Windows 10 Pro of Windows 10 – afhankelijk van wat je erop wil hebben. De Dell Latitude 12 Rugged Tablet gaat zes uur maar, maar dat aantal kan verdubbeld worden met een extra batterij. Tevens is het scherm zelfs in zonlicht prima te gebruiken en kun je het touchscreen bedienen met handschoenen aan. Ook zijn er fysieke knoppen geïnstalleerd, waar gebruikers zelf apps achter kunnen plaatsen, voor een directe navigatie er naartoe.

Het scherm, dat beschermd is met Gorilla Glass 3, heeft een niet-full hd-resolutie van 1,366 x 768 pixels en biedt ondersteuning aan voor een optionele stylus. Onder de motorkap vinden we Intel Core M-cpu, dezelfde als in de Dell Venue 11 Pro 7000-serie, vanwege het goede balans tussen energieverbruik en prestaties. En ondanks het feit dat de Core M-processor het toestaat apparaten zonder ventilator te bouwen, heeft de Latitude 12 Rugged er toch een, om ervoor te zorgen dat het prestatieniveau consequent hoog blijft.

Daarnaast heeft de Dell Latitude 8GB aan werkgeheugen en 512GB aan interne opslagruimte. Bovendien staat het design van de tablet toe een toetsenbord te koppelen aan het apparaat, die ook ontzettend stevig is. Zo kun je er best eens wat op morsen en kun je hem in dezelfde situaties gebruiken als de tablet zelf. Verder kun je de tablet gebruiken in de verkoop, dankzij de mogelijk een streepjescodescanner er aan te koppelen, en beschikt het apparaat over USB 3.0, micro serial- en micro-HDMI-poort en een micro-SD-kaartlezer.

Vanaf eind juli zal de Dell Latitude 12 Rugged Tablet te koop moeten zijn vanaf de website van Dell.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.