Downgraden naar iOS 8.3 niet meer mogelijk

08 juli 2015 1 Minuut 3 Reacties
iOS 8.1.3 update

Apple heeft laten weten dat iOS-gebruikers niet langer in staat zijn te downgraden naar iOS 8.3, wanneer die al in bezit zijn van iOS 8.4. Voor de meeste mensen geen probleem, aangezien het gros wacht op de mogelijkheid mee te kunnen doen met de publieke bèta van iOS 9.

Teruggaan naar iOS 8.3 vanaf iOS 84 niet meer mogelijk

Apple heeft bekendgemaakt dat het momenteel niet meer mogelijk is te downgraden naar iOS 8.3, mocht je toch hebben besloten dat iOS 8.4 niet zo tof is als je had gedacht. Het bedrijf ondertekent de software niet meer, waardoor het voor iOS-apparaten niet meer mogelijk is die versie van het besturingssysteem te downloaden en te installeren. Mocht je je iPhone of iPad van een jailbreak hebben voorzien, dan sta je compleet los van welke software het bedrijf uit Cupertino nou wel of niet ondertekent – dan kun je doen wat je wilt.

Voor de meeste iOS-bezitters zal dit echter geen probleem zijn, om twee redenen. Hoewel iOS 8.4 niet in het teken staat van bugfixes en prestatieverbeteringen, is het wel zo dat Apple de software iets beter heeft gemaakt dan zijn voorganger. Ook zijn enkele first-party applicaties voorzien van een update, zoals de apps voor muziek luisteren en boeken lezen. Daarnaast introduceerde iOS 8.4 natuurlijk Apple Music, de muziekstreamingdienst van het bedrijf uit Cupertino, waar je hier meer over kunt lezen.

Bovendien is het zo dat een hoop iOS-bezitters op dit moment wachten op de publieke bèta van iOS 9. Zoals je in ons uitgebreide verslag van de iOS 9-presentatie kunt lezen, heeft Apple al een bèta voor ontwikkelaars uitgebracht, zodat die alvast kunnen beginnen met het optimaliseren van hun applicaties voor het vernieuwde platform. Deze zomer moet er ook een publieke bèta verschijnen van iOS 9, zodat de problematiek rondom iOS 8 in het begin, hopelijk voorkomen gaat worden. Wanneer die bèta precies verschijnt, is niet bekend.

Reacties (3)