Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Downgraden naar iOS 8.3 niet meer mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2015, 10:15 CategorieBesturingssystemen

Apple heeft laten weten dat iOS-gebruikers niet langer in staat zijn te downgraden naar iOS 8.3, wanneer die al in bezit zijn van iOS 8.4. Voor de meeste mensen geen probleem, aangezien het gros wacht op de mogelijkheid mee te kunnen doen met de publieke bèta van iOS 9.

Teruggaan naar iOS 8.3 vanaf iOS 84 niet meer mogelijk

Apple heeft bekendgemaakt dat het momenteel niet meer mogelijk is te downgraden naar iOS 8.3, mocht je toch hebben besloten dat iOS 8.4 niet zo tof is als je had gedacht. Het bedrijf ondertekent de software niet meer, waardoor het voor iOS-apparaten niet meer mogelijk is die versie van het besturingssysteem te downloaden en te installeren. Mocht je je iPhone of iPad van een jailbreak hebben voorzien, dan sta je compleet los van welke software het bedrijf uit Cupertino nou wel of niet ondertekent – dan kun je doen wat je wilt.

Voor de meeste iOS-bezitters zal dit echter geen probleem zijn, om twee redenen. Hoewel iOS 8.4 niet in het teken staat van bugfixes en prestatieverbeteringen, is het wel zo dat Apple de software iets beter heeft gemaakt dan zijn voorganger. Ook zijn enkele first-party applicaties voorzien van een update, zoals de apps voor muziek luisteren en boeken lezen. Daarnaast introduceerde iOS 8.4 natuurlijk Apple Music, de muziekstreamingdienst van het bedrijf uit Cupertino, waar je hier meer over kunt lezen.

Bovendien is het zo dat een hoop iOS-bezitters op dit moment wachten op de publieke bèta van iOS 9. Zoals je in ons uitgebreide verslag van de iOS 9-presentatie kunt lezen, heeft Apple al een bèta voor ontwikkelaars uitgebracht, zodat die alvast kunnen beginnen met het optimaliseren van hun applicaties voor het vernieuwde platform. Deze zomer moet er ook een publieke bèta verschijnen van iOS 9, zodat de problematiek rondom iOS 8 in het begin, hopelijk voorkomen gaat worden. Wanneer die bèta precies verschijnt, is niet bekend.

 • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Reacties

 1. Bas
  08 juli, 2015 om 11:13

  Geef mij iOS 8.2 maar, daar had je niet die irritante Game Center notificaties die voortdurend in beeld verschijnen. *Die goeie ouwe tijd, toen mijn iPad nog fatsoenlijk draaide*

  Rare opmerking misschien, maar iOS downgraden is toch al een hele tijd niet meer mogelijk?

  • Wesley Akkerman
   09 juli, 2015 om 9:53

   Via iTunes was het nog wel even mogelijk te downgraden naar iOS 8.3. Dat zagen we ook al terug in de adoptiecijfers. Hoewel de teller al gauw op zo’n veertig procent stond die nu naar iOS 8.4 is overgestapt, zagen we op het moment van publiceren ook alweer een kleine terugval naar iOS 8.3.

 2. Stijn
  14 juli, 2015 om 14:49

  Ik zit nu op ios 8.3 (met JB) en wil niet updaten naar 8.4, is dit goed of MOET ik updaten naar 8.4 zodat mijn iphone blijft werken, ik zou graag deze ios 8.3 blijven houden omdat hij redelijk stable is.

  Mvg stijn

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.