Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie games met geiten in de hoofdrol voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2015, 12:00 CategorieAndroid

Deze week bekijken we drie games met geiten in de hoofdrol. Ja, Goat Simulator zit ertussen, maar wat zijn die andere twee games?

Geiten met digitale geiten

In de wereld van videogames is er geen betere mascotte om aan te geven dat je game een beetje vreemd is dan de geit. En dat hebben we met name te danken aan het (toegegeven, ietwat onverwachte) succes van de game Goat Simulator. Die game werd gemaakt met in het achterhoofd een vorm van kritiek op de wereld van simulatorspellen en het gegeven dat ze nogal langdradige, repetitief en daardoor saai zijn. Maar Goat Simulator niet, die samen met nog twee andere games prima binnen het thema ‘geiten’ past.

Goat Simulator (0,99 euro)

Het spel Goat Simulator werd in janauri 2014 bedacht als grap van gameontwikkelaar Coffee Stain Studios. Het originele idee was om een soort skateboard game te maken; maar in plaats van punten te scoren, moet je alles slopen en in plaats van te spelen met een persoon op een skateboard, speel je met een geit. De eerste beelden die de studio op YouTube zette sloegen zo goed aan, dat de studio besloot om het hilarische spel serieus verder te ontwikkelen voor het pc-platform Steam, om het later ook op Android en iOS uit te brengen.

Goat Evolution (gratis)

Misschien ken je het spel Alchemy nog. In die game moest je verschillende elementen met elkaar combineren om geheel nieuwe elementen te maken en die nieuwe elementen weer gebruiken voor andere, et cetera. Goat Evolution is een game die er sterk op lijkt. Maar in plaats van verschillende chemische stoffen, gebruiken we dit keer verschillende soorten geiten om nieuwe soorten geiten te maken. In de recensies op Google Play staat de perfecte omschrijving van het spel: Het slaat echt nergens op maar is super verslavend!😁

  • Goat Evolution

Mountain Goat Mountain (gratis)

Wanneer je al wat langer meeloopt als gamer, dan ben je misschien wel bekend met de game Qbert. In dat spel bedien je een harige ventje met slungelige beentjes en dien je een isometrisch ingericht level te voltooien door op alle platformen te springen. In Mountain Goat Mountain krijg je hetzelfde doel – zo ongeveer. Je hoeft nu niet op alle platformpjes te springen om het level te halen, maar moet in feite de top van de berg beklimmen om het level te voltooien. Uiteraard zijn er ook maffe dingen die je onderweg moet ontwijken.

  • Mountain Goat Mountain

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.