Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie vrolijke en kleurrijke puzzelgames voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2015, 12:00 CategorieAndroid

Elke week behandelen we drie nieuwe games voor Android en iOS die de moeite waard zijn. Deze week onder andere The The WUUUUUUUUUUUU, die helaas alleen voor Android beschikbaar is.

Drie vrolijke en kleurrijke puzzelgames

Het puzzelgenre binnen videogames is zo extreem uitgebreid, dat je er elke dag over zou kunnen schrijven. Er zijn puzzelgames waar je iets met cijfers of letters moet doen, waar rekening moet houden met zwaartekracht, die je bestuurt met je stem of juist weer met een beweging. Op de spelcomputer Wii en Nintendo DS kwam het puzzelgenre weer in de spotlights te staan, omdat er nieuwe manieren van besturen beschikbaar waren gemaakt. Die golf van innovatieve games heeft inmiddels – gelukkig – ook zijn weg gevonden naar Android en iOS.

The WUUUUUUUUUUUU (gratis)

Mocht je één van die mensen zijn met een Nintendo DS of Nintendo 3DS in huis, dan heb je ongetwijfeld een spel gespeeld waar je in de microfoon moest blazen om iets te bewerkstelligen. Dat is ook het geval in de Android-exclusieve game The WUUUUUUUUUUUU. Je bestuurt dat grote blauwe… brugding met je stem door ‘wuuuuuuuuuuuu’ te roepen in de microfoon van je smartphone of tablet. Je zorgt daarmee voor een brug waar andere ventjes overheen kunnen lopen – het blauwe ventje moet natuurlijk naar de blauw deur.

  • The WUUUUUUUUUUUU

Alphabear (gratis)

De game Alphabear kan bij vlagen behoorlijk uitdagend zijn. Alphabear is een soort Scrabble, maar dan met een twist. Je dient woorden te maken met de beschikbare letters op het scherm en wanneer die letters letterlijk (ha!) naast elkaar staan, dan krijg je daar extra punten voor. Oh en die beer op het scherm groeit daardoor en wanneer hij groot genoeg is, dan mag je hem houden. Die beer geeft je in latere games namelijk power-ups, waardoor het een vanzelfsprekend doel is alle beren te verzamelen in deze verslavende puzzelgame.

  • Alphabear

Quadrush (gratis)

Aangezien elk puzzelspel met blokjes vaak wordt vergeleken met het inmiddels bejaarde, maar nog steeds populaire Tetris, doen we dat ook met Quadrush. Ook al is de enige vergelijking het feit dat de blokken van boven naar beneden vallen, want voor de rest zijn het twee compleet verschillende games. Daar waar je in Tetris lijnen moet wegwerken, dien je in Quadrush ervoor te zorgen dat je alle blokken met gelijke kleur van het scherm krijgt. Je tapt op de blokken met dezelfde kleur en klaar is Kees – waar ze ook op je scherm staan.

  • Quadrush

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.