Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indruk: Samsung Galaxy Tab S2 9.7 en 8.0

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 11:17 CategorieAndroid

Afgelopen nacht heeft Samsung de nieuwe Samsung Galaxy Tab S2 uit de doeken gedaan. Wij kregen echter vorige week al de presentatie van de producten en de kans om met de nieuwe tablets te spelen. Alle details van de nieuwe tablets vind je in dit artikel maar natuurlijk ook op de Samsung Galaxy Tab S2 8.0 en Samsung Galaxy Tab S2 9.7 productpagina’s in onze tablet database.

Eerste indruk Samsung Galaxy Tab S2

Tijdens de presentatie waren er een hoop 9.7 inch-varianten van de nieuwe Galaxy Tab S2 aanwezig en helaas maar één 8-inch variant. Toch mocht dat de pret niet drukken want uiteindelijk was het meer dan genoeg om een eerste indruk van beide apparaatjes te kunnen ontwikkelen.

Beide tablets zijn dunner en lichter dan ooit tevoren en horen bij de absolute top in zo’n beetje alle segmenten die je kunt bekenden als het gaat om het beoordelen van een tablet. Denk hierbij aan snelheid van de processor, kwaliteit van het scherm, de camera’s, etcetera. Helaas ontkomt ook het element prijs niet aan deze topscore, de 8.0-inch variant kost 399 euro en de grotere 9.7 inch variant begint bij 499 euro. De LTE-variant hiervan kost 579 euro.

Galaxy-Tab-S2-design

Het meest opvallende is de nieuwe beeldverhouding waar Samsung voor gekozen heeft. Det als de iPad heeft de Samsung Galaxy Tab S2 een 4:3 beeldverhouding in plaats van 16:9. Door dit meer vierkante scherm is de bruikbaarheid in de portrait oriëntatie een stuk breder (haha jep) inzetbaar. Het heeft in ieder geval onze voorkeur als het gaat om het gebruik van de browser, social media, enzovoorts. Eigenlijk het enige onderdeel waar deze verhouding niet beter is bij het kijken van films op een tablet. De kwaliteit van de amoled-scherm in de Samsung Galaxy Tab S2 tablets lijkt in eerste instantie in ieder geval van goede kwaliteit. De kleuren spatten van het scherm, zwart is diep zwart en door de hoge resolutie komen details goed over.

Galaxy-Tab-S2-scherm

De Samsung Galaxy Tab S2 tablets hebben een metalen frame als behuizing maar zijn verder vooral van plastic. De zwarte variant heeft een soft-touch finish en de witte variant is wat gladder en harder. Beide varianten voelen gewoon goed aan in de hand en zijn zo dun en licht dat je bijna niet anders dan verwonderd kan zijn dat zoveel kracht in zo’n dun pakketje kan zitten.

Galaxy-Tab-S2-design-2

De camera’s lijken in eerste instantie ook van goede kwaliteit en ondanks het een beetje apart blijft om te fotograferen met een tablet is het een steeds meer voorkomend fenomeen en moeten dit soort high end tablets hier een rol vervullen.

Galaxy-Tab-S2-foto

Samsung had ook een paar accessoires beschikbaar om te bekijken. Een nieuwe cover met een bluetooth-toetsenbord maakt de tablet beter inzetbaar voor zakelijk en school gebruik, maar maakt toch nog voor een vrij fors pakket. Wel is het mooi dat het toetsenbord magnetisch op zijn plek gehouden wordt en na het lostrekken dus ook iets beter (verder van het scherm) gepositioneerd kan worden. Samsung heeft ook een een dock beschikbaar waarmee je een hoop extra poorten beschikbaar krijgt op je Samsung Galaxy Tab S2 tablet, denk hierbij aan twee USB-poorten en ene HDMI-uitgang.

Galaxy-Tab-S2-accessoires

De beperkte tijd die we hebben kunnen doorbrengen met de Samsung Galaxy Tab S2 tablets heeft er vooral toe geleid dat we enthousiast zijn over Samsungs nieuwe product en dat we ze graag “voor het eggie” willen gaan testen. Mocht je al besloten hebben dat je deze tablet direct gaat kopen hebben wij in ieder geval nog geen reden gezien je hiervan van gedachten te moeten gaan veranderen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S2 8.0
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.