Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Facebook werkt aan eigen digitale assistent Moneypenny’

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2015, 10:53 CategorieAndroid

Facebook zou volgens de laatste geruchten momenteel werken aan een eigen digitale assistent, genaamd Moneypenny. De details zijn momenteel nog schaars, maar wat al wel naar buiten is gebracht is dat de dienst zouden worden aangestuurd door echte mensen.

Moneypenny – van secretaresse naar digitale assistent

Wanneer de naam Moneypenny je bekend voorkomt, dan heb je waarschijnlijk een aantal James Bond-films bekeken. Moneypenny is namelijk de secretaresse van M, de baas van Bond en het hoofd van de Britse geheimen inlichtingendienst MI6. Moneypenny heeft altijd een kleine rol in de films, maar wordt wel altijd gezien als een bekend en geliefd personage, zowel in de films als de boeken. Facebook wil die naam nu gaan gebruiken voor de eigen digitale assistent, waar het bedrijf volgens de laatste geruchten aan werkt.

Hoe Facebook de naam Moneypenny in handen heeft gekregen is niet bekend, maar het lijkt ons dat je niet zomaar een naam van een personage kan gebruiken voor je eigen product. Wellicht dat het nog een werktitel is, maar het is dan wel een behoorlijk goede titel. Buiten het feit dat Facebook momenteel werkt aan Moneypenny, is er bar weinig bekend over de assistent. Dat er echt mensen achter de dienst voor je aan het werk gaan is het enige dat naar buiten is gekomen – maar ook dat nieuwtje is onderdeel van het gerucht.

Moneypenny zou voornamelijk gebruikt kunnen worden voor ‘algemeen onderzoek’ en winkelen, maar het zou ons niet verbazen als die functies snel zouden worden uitgebreid. Het succes van een digitale assistent zit hem in de functies, gecombineerd met de accuraatheid. Mocht Facebook inderdaad mensen in plaats van computers gebruiken voor je opdrachten, dan zal het met die accuraatheid wel goed zitten. Wanneer Facebook de dienst officieel gaat aankondigen en wat het verder nog allemaal zou kunnen, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.