Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fallout Shelter bracht 5,1 miljoen dollar op in twee weken

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2015, 12:42 CategorieApplicaties

De game Fallout Shelter heeft uitgever Bethesda geen windeieren gelegd: in slechts twee weken tijd bracht het spel 5,1 miljoen dollar op. En dat terwijl het spel nog niet eens is verschenen voor Android, ook al wordt daar doorgaans minder geld verdiend.

Fallout Shelter legt Bethesda geen winderen

We moeten nog enkele maanden wachten totdat uitgever Bethesda de nieuwste Fallout-game voor pc en spelcomputers uitbrengt, maar ondertussen heeft het bedrijf alweer genoeg geld binnen geharkt met die andere Fallout-titel, namelijk Fallout Shelter. In de eerste twee weken sinds het spel beschikbaar was, heeft het Bethesda zo’n 5,1 miljoen dollar opgebracht. Dat is geen misselijk cijfer, niet in de laatste plaats omdat het spel nog niet eens voor Android verschenen is, wat mogelijk in augustus moet gaan gebeuren.

Dit jaar had spellenboer Bethesda twee primeurs te pakken. Niet alleen hield het zijn eerste presentatie tijdens de E3, ook bracht het voor het eerst een game voor mobiele apparaten uit. Dat Fallout Shelter de eerste poging op mobiele apparaten van de spellenmaker is, straalt er in elk geval niet van af. Hoewel er wel kritiek is op het spel (het wordt snel saai), weet de uitgever toch slim gebruik te maken van de merknaam en de hype die rondom Fallout 4 is ontstaan, waardoor de mensen toch snel geneigd deze free-2-play game te downloaden.

Fallout Shelter is de volgende game van een grote, bekende game-uitgever die voorheen geen games uitbracht voor Android en iOS en volgt spellen als Call of Duty: Heroes, Halo: Spartan Assault en Heroes of Dragon Age op. Die games zijn echter lang niet zo succesvol als Fallout Shelter. In Fallout Shelter speel je de rol van een Vault overseer en heb je het voor het zeggen in één van de vele Vaults die zijn opgezet nadat er een nucleaire bom is gevallen. Jij bepaalt wat er waar en wanneer gebeurt in het downloadbare spel.

  • Fallout Shelter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.