Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Five Nights at Freddy’s 4 bereikt Google Play

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2015, 12:48 CategorieAndroid

De horrorsensatie van 2015 Five Nights at Freddy’s 4 is nu uit op Android; de iOS-versie verschijnt pas op een later moment. Dit Five Nights at Freddy’s-spel pakt het wederom heel anders aan dan zijn voorgangers – dit keer ben je niet eens een bewaker.

Five Nights at Freddy’s 4: downloaden op eigen risico

In Five Nights at Freddy’s 4 speel je niet met een bewaker die moet opletten in een gebouw in de avond, maar speel je met een kind dat alleen thuis is en doodsbang in z’n eigen kamer zit opgesloten. Heel je huis zit namelijk vol moordlustige robotdieren die het op jou gemunt hebben en het is aan jou de taak om de avond te overleven. Dat doe je dit keer niet door allemaal kamers in de gaten te houden of deuren te sluiten. Nee, je hebt alleen een zaklamp tot je beschikking en daar moet je het maar mee zien te redden.

Met die zaklamp kun je namelijk in het gezicht van Freddy en Co. schijnen, waardoor je ze kunt wegjagen. Hierdoor is FNAF4 minder uitgebreid dan zijn voorgangers, die je nog de controle gaf over camerasystemen, deuren en zelfs airconditioners. Dat neemt niet weg dat dit misschien wel het meest spannende deel tot nu toe is, omdat je je veel hulpelozer zult voelen. En als er iets is waar een horrorgame van profiteert, dan is dat het gevoel van hulpeloosheid – bovendien zijn die robotdieren meer moordlustig dan ooit tevoren.

Je kijkt onder je bed, in de gang en in de kast – typische locaties waar je vroeger de meest angstaanjagende monsters dacht te hebben gezien. Nu is die fantasie een (virtuele) werkelijkheid geworden en kom je oog in oog te staan met één van grootste kinderangsten – tenminste, dat moet ongetwijfeld het idee achter Five Nights at Freddy’s 4 zijn geweest. De game kost je eenmalig 3,29 euro en bevat geen in-app-aankopen. Mocht je de game eerst willen uitproberen, dan kun je ook een demo downloaden van dit enge horrorspel.

  • Five Nights at Freddy's 4
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.