Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

FootLOL combineert voetbal met zo’n beetje alles en de rest

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2015, 10:49 CategorieAndroid

In de game FootLOL van Android krijg je te maken met voetbalgameplay zoals je het nog nooit gezien hebt, met heel veel chaos op het veld. Deze game is het resultaat van een game-ontwikkelaar die gewoonweg niet meer weet wat te doen met bestaande conventies.

FootLOL: voetballen terwijl je bommen, schapen en aliens ontwijkt

Soms kom je wel eens een game tegen binnen Google Play die te erg is. FootLOL: Crazy Football is zo’n spel. In deze game kun je lekker voetballen, totdat het veld overspoelt wordt met schapen. Of bommen vanuit een vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Of, hoe kan het ook anders, buitenaardse wezens. Het lijkt erop dat FootLOL: Crazy Football het product is van een game-ontwikkelaar die niet meer weet wat je nog meer met de bestaande conventies van een genre kunt doen, dus doet-ie maar van alles tegelijkertijd en dan nog wat extra’s.

Naast het voetballen en het ontwijken, krijg je ook te maken met een andere, populair mobiel genre: tower defense gameplay. Letterlijk vertaald betekent dit dat je je toren moet verdedigen, maar in de kern komt het erop neer dat je je eigen stukje land van aanvallen moet behouden. Hoe het idee ooit ontstaan is dat allemaal te combineren met voetbal, schapen, buitenaardse wezens en meer is ons een raadsel, maar het ziet er gek genoeg uit het eens te proberen. Jammer genoeg is er geen gratis versie beschikbaar, dus is het wel een gok.

Want hoe leuk dit soort games er ook uitziet, de chaos kan ook teveel zijn. De gameplay kan zo over de top aanvoelen, dat het gewoonweg niet meer leuk kan zijn na een tijdje en aanvoelt alsof er te veel gimmicks in één product zijn gestopt. Tegelijkertijd doet het ons denken aan de chaotische gameplay van bijvoorbeeld spellen als Super Smash Bros., Super Mario Strikers of zelfs NBA Street (voor alle console-gamers onder ons) en in dat opzicht zou deze vorm van gameplay prima kunnen werken. Bekijk ook vooral de bovenstaande trailer.

  • FootLOL: Crazy Football
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.