Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy Note 4 ontvangt Android 5.1.1 in Rusland

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2015, 9:59 CategorieAndroid

In Rusland hebben de eerste Samsung Galaxy Note 4-eigenaars de over-the-air-update ontvangen voor de nieuwe Lollipop-versie Android 5.1.1. Dat betekent mogelijk dat de update langzaamaan onze kant op komt; misschien nog deze zomer.

Android 5.1.1 komt eraan voor de Galaxy Note 4

Samsung is al een tijdje bezig met het intern testen van Android 5.1.1 voor de Samsung Galaxy Note 4-phablet en het lijkt erop dat hij eindelijk gereed is voor verspreiding. Er is namelijk een aantal mensen in Rusland dat heeft aangegeven de update te hebben ontvangen, over-the-air, waarvan zelfs een foto beschikbaar is. Nu kunnen we niet met honderd procent zekerheid garanderen dat het de real deal is, vanwege wat bèta’s die rondzwerven op het internet, maar het lijkt er in elk geval wel op.

galaxy-note-4-rusland-android-5-1-1

Helaas is niet bekend wat voor veranderingen we mogen verwachten van Android 5.1.1 voor de Samsung Galaxy Note 4. We gaan er sowieso van uit dat er bugfixes zijn gedaan en dat de prestatie over het algemeen verbeterd is, maar totdat we de update zelf kunnen installeren, blijft het giswerk. We verwachten er in elk geval niet teveel van. De Samsung Galaxy S6 (Edge)-smartphone kreeg onlangs ook Android 5.1.1 en kreeg ondersteuning voor RAW-fotobestanden – er zijn geen aanwijzingen om te denken dat de Note 4 diezelfde support krijgt.

Het feit dat de Galaxy Note 4 nu in Rusland is voorzien van Android 5.1.1 betekent mogelijk dat we hem binnenkort hier in Europa mogen verwachten. Natuurlijk moet er dan nog wel het één en ander vertaald worden – aangezien Russisch nou niet meteen een toegankelijke taal is – maar het kan zomaar zo zijn dat we deze zomer de nieuwe update voor de Note 4 mogen verwachten. Hopelijk wel voordat de Note 5 wordt aangekondigd, want anders voelt het toch een klein beetje als mosterd na de maaltijd. We gaan het zien deze warme zomer.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.