Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Galaxy Note 5 en S6 Edge Plus krijgen 5,7 inch-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2015, 15:22 CategorieAndroid

De website SamMobile zegt exclusieve informatie in handen te hebben over de Samsung Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus. Zo krijgen beide phablets een scherm van 5,7 inch of – om heel precies te zijn – een Super Amoled-scherm van 5,67 inch.

Gerucht: schermen even groot van Note 5 en S6 Edge Plus

Hoewel we nog steeds op de officiële aankondigingen van zowel de Samsung Galaxy Note 5 en de Samsung Galaxy S6 Edge Plus zitten te wachten – maar dat niet lang meer hoeft te duren, aangezien de eerstgenoemde in september kan worden aangekondigd – blijft er maar informatie lekken over beide toestellen. Woensdagmiddag claimt de website SamMobile wederom exclusieve informatie in handen te hebben omtrent de Note 5 en S6 Edge Plus: beide phablets zouden namelijk dezelfde schermgrootte meekrijgen: 5,7 inch.

Of, om heel precies te zijn: Super Amoled-schermen van 5,67 inch. Ook krijgen ze allebei dezelfde resolutie (2560 bij 1440 pixels) en worden ze in vier kleuren aangeboden, namelijk zwart, wit, goud en zilver. De Samsung Galaxy Note 5 zal een ‘gewoon’ plat scherm krijgen, terwijl de S6 Edge Plus een gebogen scherm krijgt, net zoals de smartphone S6 Edge, waarbij het scherm dus aan de zijkanten van het apparaat een stukje doorloopt. Ook krijgen ze allebei een glazen achterkant, waardoor er geen plaats is voor een microSD-kaartgleuf.

Intern wordt de Note 5 Project Noble genoemd, terwijl de Edge Plus Project Zen wordt genoemd. Onder de motorkap van de eerstgenoemde zou een Exynos 7422-processor moeten zitten van 64 bit en deze krijgt dus niet het 4K-display waar eerder over gesproken werd. De S6 Edge Plus zou een hexacore Snapdragon 808-processor moeten krijgen, samen met 32GB aan intern geheugen, een zestien megapixel-camera en natuurlijk Android 5.1.1. Het is nu toch echt wachten totdat Samsung de aankondiging doet – dan weten we alles honderd procent zeker.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.