Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galaxy Note 5 zou toch een microSD-kaartgleuf krijgen

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2015, 12:02 CategorieAndroid

Volgens de nieuwste geruchten is het zo dat de Samsung Galaxy Note 5 toch wordt voorzien van een microSD-kaartgleuf. Eerder ging het gerucht dat dit niet het geval was, vanwege de achterkant van het apparaat. De microSD-kaart kan tot 128GB aan ruimte hebben.

Toch een microSD-kaart voor de Galaxy Note 5?

Eerder deden de geruchten al de ronde dat Samsung een aantal features niet zou laten terugkeren voor de Samsung Galaxy Note 5-phablet, zoals een verwisselbare batterij en een microSD-kaartgleuf. Hoewel het er nog steeds niet goed uitziet voor die batterij, verschijnen er vandaag wel nieuwe geruchten over de ruimte voor een microSD-kaart. Want wat blijkt? Er wordt nu geroepen dat de phablet wel wordt voorzien van een dergelijke feature, aangezien het voor de gemiddelde consument toch heel erg belangrijk is.

De informatie is afkomstig van een server van de Noord-Amerikaanse telecomprovider Sprint: daar was te lezen dat de Galaxy Note 5 een microSD-kaartgleuf krijgt waar je een microSD-kaart in kunt stoppen van maar liefst 128GB aan extra ruimte. Onduidelijk is nog waar Samsung de opening gaat plaatsen voor de microSD-kaart, maar mogelijk zal dit aan de zijkant van de phablet zijn. Aan de zijkant vind je meestal ook de ruimte waarin je je sim-kaart kunt plaatsen, dus dat zou helemaal geen vreemde designoptie zijn.

Mocht dit gerucht kloppen, dan blijft de vraag openstaan waarom Samsung de microSD-kaartondersteuning uit de Samsung Galaxy S6 (Edge) heeft gehaald. Was het door het gebrek aan ruimte? Of komt het doordat Samsung de vraag naar de SD-kaart onderschat heeft dankzij de groei van cloudopslagdiensten? Dat is voorlopig nog giswerk. Het zal in elk geval voor de gemiddelde consument goed zijn om zeker te weten of de Galaxy Note 5 daadwerkelijk een microSD-kaart ondersteunt, omdat het een belangrijke factor kan zijn.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.