Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Keep-update verwijdert floating action button

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2015, 9:22 CategorieAndroid

De nieuwe update voor Google Keep, de handige applicatie waarin je snel even aantekeningen en lijstje kunt maken, heeft geen FAB meer. Google heeft die floating action button namelijk verwijderd in de nieuwste update voor de applicatie op Android.

Google Keep: FAB maakt plaats voor ouderwetse balk

De floating action button (FAB) was één van de meest opvallende en handige designkeuzes die Google heeft doorgevoerd met Android 5.0 Lollipop. Het vervangt in principe een menubalk boven- of onderin een applicatie, waardoor er meer ruimte is voor de app om zijn content te weergeven. Hoewel de FAB mogelijk wel over iets anders heen zweeft wat je daardoor niet kunt zien, is de knop wel een mooi middel om de app mee te navigeren, aangezien het de meest gebruikte onderdelen met één tap weergeeft.

Desondanks heeft Google die FAB weggehaald uit Google Keep, de notitieapplicatie van het bedrijf. Dat blijkt uit de update die het versienummer van de app brengt naar 3.1.294.00 en op moment van schrijven lijkt dit de enige opvallende wijziging te zijn. In Google Keep gebruik je die floating action button voor het snel opnemen van een bericht, het opslaan van een foto (een nieuwe of een al bestaande), het maken van een lijstje en het snel schrijven van een notitie. Eigenlijk de vier basale functies van de app en daarom was die knop zo handig.

De balk die terugkeert naar de applicatie doet in wezen hetzelfde, maar esthetisch gezien lijkt het een stap achteruit. Je kunt nu dezelfde vier functies snel bereiken, maar het ziet er simpelweg minder mooi uit naar onze mening. Ook betwijfelen we de waarde in het licht van gebruiksvriendelijkheid – want of je nou een balk of een grote rode knop met daarop een duidelijk plusteken hebt, het idee is uiteindelijk hetzelfde. De update wordt op dit moment nog uitgerold – wil je voorkomen dat de FAB verdwijnt, update Google Keep dan niet.

  • Google Keep
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.