Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos blijft uploaden zelfs na verwijderen Android-app

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2015, 11:05 CategorieAndroid

Wanneer je de app Google Photos niet meer wil gebruiken en de Android-app verwijderd, dan blijft de dienst toch je foto’s uploaden. Hoe dat komt en hoe je het oplost, is gelukkig heel simpel; daarvoor duik je gewoon je Google-instellingen in.

Zo stopt Google Photos met het uploaden van je foto’s

Mocht je één van die mensen zijn die Google Photos heeft uitgeprobeerd op het moment dat hij gratis beschikbaar kwam voor Android en hebben besloten dat het niets voor jou is, dan hebben we slecht nieuws: Google blijft namelijk wel gewoon je foto’s uploaden naar de dienst. Dat is helemaal een domper wanneer je de beslissing hebt gemaakt niet door deze dienst te kiezen, vanwege privacy-overwegingen. Het is dus niet zo wanneer je Google Photos van je smartphone of tablet verwijdert, de dienst ook volledig stopt.

En dat is best vreemd te noemen, ware het niet dat Google Photos in principe niet de functie bevat die ervoor zorgt dat de foto’s geüpload worden. Google Photos is in feite de vervanger voor je Gallerij en laat wel zien wanneer alles up-to-date in de cloud geparkeerd staat, maar het is toch echt een apart functie binnen Android die ervoor zorgt dat je foto’s en video’s daar überhaupt terechtkomen. Wanneer je naar Google-instellingen gaat in de app-lade van je Android-apparaat, dan kun je daar het automatisch uploaden uitzetten.

Gelukkig is het heel simpel om het automatisch uploaden uit te zetten. Je opent de Google-instellingen-app – een soort tandwiel met daarin de bekende ‘g’ van Google – en zoekt ‘Google Photos Backup’ op. Tap daarop en vanaf daar kun je rechts bovenin de dienst volledig uitschakelen, zodat de foto’s niet meer automatisch worden geüpload. Google Photos is verder een prima cloudopslagdienst waar je in principe ongelimiteerd foto’s en video’s kunt opslaan; maar Google gebruikt je foto’s wel voor de eigen herkenningssoftware.

 • Google Photos
 • Delen:

Reacties

 1. Marja
  30 juli, 2015 om 19:54

  Hebben jullie ook een tip hoe ik Google Photos van mijn laptop kan verwijderen? Ik heb het waarschijnlijk per ongeluk geactiveerd toen ik op facebook zat en nu is mijn gmail opslag vol..

 2. arienne
  05 maart, 2018 om 17:55

  Ik kom bij google instellingen nergens google backup foto’s tegen. Dus kan de instelling niet uitzetten. En hoe zet je m uit op de iphone?

 3. TeeBee
  25 november, 2018 om 18:37

  Instellingen stonden al op NIET backuppen. Bij toeval zie ik dat er nog steeds foto’s in de cloud komen. Hoe kan ik de foto’s laten verwijderen? En weet ik zeker dat ze verwijderd zijn?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.