Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos heeft nog wat kuren

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2015, 9:24 CategorieAndroid

Google Photos heeft deze week bewezen nog niet helemaal perfect te zijn en toont nog wat kuren, die Google aan het oplossen is. Zo werden er mensen met een donkere huidskleur geïdentificeerd als ‘gorillas’ en bleek er toch een grens aan ‘ongelimiteerd uploaden’ te zitten.

Google Photos: gratis fotodienst verre van perfect

Google Photos heeft de afgelopen paar dagen wat kritiek over zich heen gehad. In een ongemakkelijke situatie heeft de dienst enkele foto’s van een man met een donkere huidskleur, en zijn vriendin die ook een donkere huidskleur heeft, voorzien van de tag ‘gorillas’. Juist, ergens in het geautomatiseerde tag-proces is er dus iets fout gegaan. Google Photos tagt op basis van bestaande foto’s en wanneer nieuwe foto’s daarmee overeenkomen grotendeels overeenkomen, dan zal Photos automatisch de tag toewijzen.

De beste man bracht dit voorval onder de aandacht bij Google via Twitter en de ontwikkelaar die erop reageerde, bood direct zijn excuses aan. Zijn initiële reactie was dat “dit de dingen zijn waarvan je echt niet wil dat ze gebeuren”. Via Twitter gaf de man toestemming aan Google om de specifieke foto’s verder de bestuderen, zodat dit soort dingen voortaan niet meer zullen gebeuren. Ook heeft Google direct de tag verwijderd. De reacties van de Google-ontwikkelaar staan hieronder verzameld en licht geredigeerd.

We’re also working on longer-term fixes around both linguistics (words to be careful about in photos of people [lang-dependent] and image recognition itself. (e.g., better recognition of dark-skinned faces). Lots of work being done, and lots still to be done. But we’re very much on it.

Later deze week kwam Google Photos wederom in het nieuws, omdat er blijkbaar dus toch een limiet aan de ongelimiteerde opslagdienst zou zitten, aangezien meerdere gebruikers zich hebben gemeld met het probleem dat foto’s gewoon niet meer aan het uploaden waren en midden in dat proces zelfs waren gestopt. Google heeft daar ook snel op gereageerd en heeft aangegeven dat het om een fout in het systeem ging en dat het probleem inmiddels is opgelost. Wat het precies voor probleem was, heeft Google niet aangegeven.

  • Google Photos
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.