Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Services-versie 7.8.87 wordt nu uitgerold

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2015, 12:10 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat Google Play Services-versie 7.8.87 op dit moment wordt uitgerold, die de Nearby-functie introduceert. Google Play Services voegt normaal features achter de schermen toe aan Android, maar nu ook eens vóór de schermen.

Google Play Services-versie 7.8.87 introduceert Nearby

Google heeft bekendgemaakt dat Android-toestellen kunnen rekenen op een nieuwe versie van Google Play Services, die normaal gesproken functies toevoegt achter de schermen. Dit keer ook iets wat je daadwerkelijk kunt zien, namelijk de Nearby-functie. Hoewel je er op dit moment nog niet zo veel aan hebt, is het wel handig om er alvast een keer naar te kijken, zodat je weet wat je er straks aan kunt hebben. Google moet de sdk voor ontwikkelaars nog vrijgeven en daarom zijn er nog niet veel apps met een Nearby-feature.

Over twee weken dan gebeurt het, dan geeft Google die sdk uit. Tot die tijd neemt het bedrijf de tijd om alle bugs uit de software te halen, door het op grote schaal te testen. Wanneer je de update hebt ontvangen, dan vind je onder meer accountinstellingen veel meer opties, waar je enkele instellingen met betrekking tot beveiliging, privacy en preferenties kunt instellen. Helaas is het wel zo dat op één functie na, al die features linken naar de website van Google, waardoor het in gebruik nemen ongemakkelijk kan aanvoelen.

De optie Nearby is op dit moment nog in het grijs weergeven, maar dat gaat veranderen wanneer Google de knop omzet. Wanneer dat eenmaal gebeurd is, dan zul je daar alle instellingen terugvinden die te maken hebben met Nearby. Mocht je echt niet kunnen wachten op de nieuwe versie van Google Play Services, dan kun je de update via APK Mirror downloaden. Als er één app op je Android-apparaat is waarvan het handig is die altijd up-to-date te hebben, dan is het Google Play Services wel. Check ook de onderstaande Play-pagina.

  • Google Play Services
  • Delen:

Reacties

  1. Roel
    20 juli, 2015 om 17:27

    Waar is deze uitgerold? Voor zover ik kan zien zijn we nog bij 7.5.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.