Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google sluit Google+ Photos op 1 augustus

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2015, 10:35 CategorieAndroid

Google heeft laten weten de Google+ Photos-dienst op 1 augustus te gaan sluiten, omdat het zich wil focussen op Google Photos. Google Photos is een losstaande cloudopslagdienst en galerij voor Android, iOS en pc en biedt in principe ongelimiteerde opslagruimte aan.

Google sluit Google+ Photos, focust zich op losstaande Google Photos

Google heeft laten weten dat de fotoopslagdienst Google+ Photos vanaf zaterdag 1 augustus gaat sluiten voor Android. De pc- en iOS-versies zullen spoedig daarna volgen. Google heeft dit besluit genomen aangezien het bedrijf nu twee cloudopslagdiensten voor foto’s en video’s heeft: sinds eind mei is de cloudopslagapplicaties en galerij-app Google Photos beschikbaar: in feite een losstaande versie van Google+ Photos, met iets minder bewerkingsmogelijkheden, maar wel met een (in principe) ongelimiteerde online cloudopslag.

Google heeft al eens eerder aangeraden over te stappen op Google Photos. Mocht je dan om welke reden dan nog niet gedaan hebben – dat zal ongetwijfeld iets met privacy te maken hebben – dan kun je al je foto’s nog steeds terugvinden via photos.google.com en offline halen met de functie Google Takeout. Mocht je nog wel van plan zijn de overstap te maken, dan raden we je aan het zo snel mogelijk te doen, aangezien dit soort dingen veel gemakkelijker en heel veel sneller gaan wanneer beide diensten nog online staan.

Google Photos heeft nog wel wat kuren, zoals je in dit bericht kunt lezen. Google tagt al je foto’s, zodat je met een simpele zoekterm de juiste foto’s kunt terugvinden. Maar dat gaat helaas dus nog wel eens mis, maar gelukkig werken de mensen die dit is overkomen mee aan de oplossing. Daarnaast is het zo dat Google Photos gewoon je foto’s en video’s blijft uploaden, zelfs wanneer je de applicatie compleet verwijderd hebt (geldt alleen voor Android). Lees daarover meer in dit bericht. Ook lees je daar hoe je het kunt tegengaan.

  • Google Photos
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.