Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Vertalen vertaalt nu ook live in het Nederlands

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2015, 9:45 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat Google Vertalen twintig nieuwe talen kan vertalen, waaronder de Nederlandse taal. De dienst werkt offline, dus dat betekent dat je een klein pakket van 2MB moet downloaden en de app overal kunt gebruiken.

Google Vertalen vertaalt nu ook live Nederlands

In mei van 2014 kocht Google het bedrijf achter de applicatie Word Lens. Met Word Lens is het mogelijk woorden live te vertalen, terwijl je je smartphone of tablet voor een woord houdt dat je vertaald wil hebben. Je vult zelf nog even in van welke en naar welke taal je de vertaling wilt zien, maar voor rest doet Word Lens het werk. Die techniek is nu verweven in Google Vertalen. Het was natuurlijk al mogelijk om handmatig woorden te vertalen, maar het nieuwe Google Vertalen maakt zelfs die ervaring ietwat magisch.

In feite werkt Google Vertalen zoals Word Lens werkt. Je houdt je smartphone of tablet voor, bijvoorbeeld, een straatnaambord, vult de te vertalen taal in, selecteert de taal waarin je het vertaald wil hebben en Google doet de rest. Je kunt op dit moment alle woorden vanuit het Engels naar het Nederlands vertalen en vice versa. Helaas is het nog niet mogelijk direct vanuit andere talen te werken (en andersom), maar de verwachting is dat dit later wordt toegevoegd door Google. Momenteel is daar nog geen concrete info over.

Het mooiste aan het vertaal systeem is misschien nog wel dat je slechts een pakketje van 2MB hoef te downloaden (per taal), waarna je de dienst offline kunt gebruiken. Bevind je je bijvoorbeeld op een afgelegen locatie en moet je echt even iets vertalen, dan heb je daar geen mobiel internet of WiFi voor nodig. Hoewel de update al is aangekondigd alsof die is uitgerold, geeft Google wel aan dat het nog enkele dagen kan duren voordat de update op jouw smartphone of tablet aan komt. Geef het dus nog even een paar dagen.

  • Google Vertalen
  • Delen:

Reacties

  1. Buizerd
    31 juli, 2015 om 13:06

    vertaald wel (ook off line) vanuit de gedownloade taal naar nederlands (ook downloaden)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.