Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei Mate 8 wordt op 2 september gepresenteerd’

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2015, 11:29 CategorieAndroid

Mogelijk gaat Huawei de Huawei Mate 8 op 2 september 2015 presenteren, zo blijkt uit een teaser die het bedrijf heeft vrijgegeven. Op die teaser is de datum 2 september leesbaar, samen met wat Chinese tekens die inmiddels al vrij vertaald zijn.

Gerucht: Huawei kondigt begin september Huawei Mate 8 aan

Er is een teaser opgedoken van het Chinese bedrijf Huawei, waaruit mogelijk op te maken is dat de fabrikant op 2 september de Huawei Mate 8 gaat aankondigen. Op de teaser is namelijk de datum 2 september leesbaar, samen met wat Chinese tekens, die gelukkig al vrij vertaald zijn. Op de poster is namelijk te lezen dat Huawei het ‘vlaggenschip der vlaggenschepen’ zal presenteren (en dat is onze vertaling van de vrije vertaling). Mogelijk gaat het hier dus om de Huawei Mate 8, aangezien daar al eerder geruchten over zijn ontstaan.

Het internet en de tech-wereld is met name geïnteresseerd in de Mate 8 om te kunnen achterhalen hoe de nieuwe Nexus van Google eruit komt te zien. Volgens andere geruchten is het namelijk zo dat de Huawei Nexus-phablet veel gaat lijken op de onaangekondigde Huawei Mate 8. Over de Huawei Mate 8 wordt gezegd dat de phablet een scherm van zes inch, met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels krijgt. Een qhd-resolutie dus, terwijl de fabrikant eerder had aangegeven dat een full hd-resolutie meer dan prima is voor smartphones.

Zelfs de Huawei P8max heeft een 6,8 inch scherm met een full hd-resolutie, om die opmerking kracht bij te zetten. Wellicht is dit dus een vereiste vanuit Google en als beide toestellen toch op elkaar gaan lijken, dan kun je beter maar gewoon voor het beste gaan. Verder zou de Huawei Mate 8 een Kirin 950 SoC krijgen, evenals 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. Ook zou er een variant met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern geheugen moeten verschijnen, maar dat weten we dus mogelijk zeker op 2 september.

  • Delen:
Huawei Mate 8
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. R. A. van der Wart
    23 juli, 2015 om 11:40

    Het is mooi dat Huawei weer interessante nieuwe producten aanbiedt zoals eerder met de P8Max en het tablet Mediapad X2 waarmee je ook kunt bellen.. beide waar ik zeer in geinteresseerd ben. Het negatieve eraan is dat juist deze producten niet in Nederland op de markt komen.. Heb verschillende malen een email naar Huawei en ook Honor geschreven
    (die de Honor versie van de Mediapad X2 op de markt brengt), krijg keurig snel antwoord maar helaas weet ook Huawei Nederland niet of en wanneer ze uberhaupt hier op de markt komen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.