Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei Nexus-phablet krijgt Snapdragon 810-processor’

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2015, 13:23 CategorieAndroid

De onaangekondigde Huawei Nexus-phablet zou volgens een analist niet de Snapdragon 820-processor krijgen, maar juist de 810-variant. Zijn beredenering is simpel: mocht de Nexus inderdaad eind dit jaar worden uitgebracht, dan heeft Qualcomm die chips nog niet gereed.

Gerucht: Snapdragon 810 voor de Huawei Nexus-phablet

Onlangs verscheen het gerucht dat de onaangekondigde Huawei Nexus-phablet een Snapdragon 820-processor zou krijgen, toen ook enkele andere specs voor het mogelijk te verschijnen apparaat online verschenen. De bron van dat lek was Twitteraar en bekend lekker @evleaks, die doorgaans wel betrouwbare bronnen heeft als het om dit soort lekken gaat. Maar volgens een Chinese analist zit @evleaks er dit keer toch echt naast en kan het haast niet zo zijn dat de Google/Huawei Nexus een Snapdragon 820-processor krijgt.

De Chinese analist Pan Jiutang heeft een aantal redenen opgesteld waarom het niet zo kan zijn dat de Huawei Nexus-phablet een Snapdragon 820-processor krijgt. Qualcomm is namelijk niet in staat om de SoC eerder dan december af te leveren. En aangezien er geruchten zijn ontstaan over de mogelijke releasedatum van november voor het apparaat, zou dat dus betekent dat Google het toestel te vroeg op de markt zou brengen. De verwachting is dat de eerste apparaten met de 820 pas in maart op de markt zullen verschijnen.

Of de Huawei Nexus-phablet ook daadwerkelijk in november zal worden gelanceerd, is nog maar de vraag – maar een aankondiging in die maand lijkt nu bijna zekerheid. Het is desondanks nog steeds te vroeg om ervan uit te gaan dat er inderdaad een Snapdragon 820-processor onder de motorkap zal zitten, dus is het nu aannemelijker om te denken dat er inderdaad een Snapdragon 810 zal worden gebruikt. Het eerste toestel dat volgens de Chinese analist op de markt komt met de Snapdragon 820-chip, zal de Xiaomi Mi 5 Plus zijn.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.