Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei Nexus-phablet krijgt vingerafdrukscanner’

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2015, 13:50 CategorieAndroid

Volgens de laatste geruchten krijgt de Huawei Nexus-phablet een vingerafdrukscanner, in tegenstelling tot de Motorola Nexus 6. Er wordt al langer gesproken over de mogelijkheid dat Huawei de volgende Nexus-phablet maakt.

Gerucht: vingerafdrukscanner voor de Huawei Nexus-phablet

Hoewel Google, LG en Huawei er nog niets over hebben naar buiten gebracht, lijkt het internet inmiddels te hebben geaccepteerd dat er twee Nexus-toestellen aanstaande zijn. De eerste wordt gemaakt LG, die ook de Nexus 5-smartphone uitbracht. Over dat toestel wordt gezegd dat LG de 2015-versie van de Nexus 5 voor zijn rekening neemt, en een scherm van 5,2 inch krijgt, terwijl Huawei wordt genoemd als de fabrikant van de volgende Nexus-phablet, die volgens dezelfde geruchtenmolen een scherm van 5,7 inch krijgt.

Volgens de Twitteraar @evleaks is het zo dat de Huawei Nexus-phablet een vingerafdrukscanner krijgt. Ook krijgt het apparaat een 5,7 inch-scherm met een qhd-resolutie, wat zou neerkomen op een pixeldichtheid van ongeveer 515 ppi. Onder de motorkap zouden we een Qualcomm Snapdragon 820-processor moeten terugvinden, terwijl Huawei eigenlijk altijd zijn eigen Kirin-processor gebruikt voor z’n toestellen. Het kan zijn dat Google erop staat dat de volgende Nexus-phablet een Qualcomm Snapdragon-processor krijgt.

De vingerafdrukscanner zal mogelijk aan de achterkant van het apparaat geplaatst worden, vlak onder de camera – datzelfde design zien we namelijk terug bij toestellen als Ascend Mate 7 and Huawei Honor 7. De Ascend Mate 7 heeft in elk geval een goed werkende scanner, dus dat belooft wat voor de Huawei Nexus. Of Huawei en LG daadwerkelijk aan nieuwe Nexus-apparaten werken, is nu nog niet met zekerheid te zeggen. Google heeft daarover officieel nog niets naar buiten gebracht – maar mogelijk gaat dat binnenkort wel gebeuren.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.