Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8.4 staat op bijna 40% van iOS-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2015, 10:29 CategorieBesturingssystemen

De nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem, iOS 8.4, staat nu bijna op veertig procent van alle iOS-apparaten op de markt. Dat betekent ook dat die veertig procent de nieuwe muziekstreamingdienst Apple Music geïnstalleerd heeft staan op z’n apparaat.

Apple Music ook op bijna 40% van iOS-apparaten

Uit de data van het data en mobile analytics bedrijf Mixpanel blijkt dat momenteel 38 procent van alle iOS-apparaten iOS 8.4 geïnstalleerd heeft. Deze adoptie suggereert dat al die mensen dan ook de muziekstreamingdienst Apple Music hebben geïnstalleerd, aangezien die samen met de nieuwe versie van het OS werd gelanceerd. Je kunt de data op deze pagina ook zelf in de gaten houden en zelfs kijken wat er per uur verandert aan de install base van iOS 8.4. Zo nam die zelfs de afgelopen tijd een beetje af – interessant om te zien.

De directeur van Mixpanel, Suhail Doshi, geeft aan dat dit gevaarlijk is voor de muziekstreamingdienst Spotify, de grootste speler op de markt voor het streamen van muziek. Apple Music kun je namelijk direct drie maanden gratis uitproberen en honderdduizenden mensen hebben toegang tot die gratis probeerperiode. Wil je meer lezen over Apple Music, lees dan ook ons artikel op Homecinema Magazine. Ook kun je in dit artikel lezen hoe je voorkomt dat je automatisch vastzit aan een abonnement op Apple Music.

Natuurlijk is het zo dat het moeilijk te zeggen hoeveel van die mensen ook daadwerkelijk gebruikmaken van die gratis luisterperiode, niet in de laatste plaats omdat Apple daar geen cijfers over vrijgeeft. Ook komen deze cijfers van een externe bron en niet van Apple zelf, die doorgaans geen cijfers vrijgeeft over de adoptie van een kleine update voor het OS. Dat zijn natuurlijk allemaal kanttekeningen waar je rekening mee moet houden – maar dat neemt niet weg dat dit inderdaad gevaarlijk kan zijn voor andere muziekstreamingdiensten.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.