Jailbreak van iOS 8.4 nu al beschikbaar

01 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
iOS 8

Er is nu al een jailbreak van iOS 8.4 beschikbaar, nog geen dag nadat Apple de nieuwe versie van het besturingssysteem lanceerde. Je iPad jailbreaken heeft altijd de nodige risico's, dus doe dit soort dingen alleen wanneer je weet wat je doet.

Jailbreak voor iOS 8.4: pas op, je kunt je garantie verliezen

Apple heeft op dinsdagavond Nederlandse tijd zowel iOS 8.4 als Apple Music gelanceerd (lees hier wat je daarover moet weten) en op dinsdag nacht is het een hackersgroep al gelukt een jailbreak uit te brengen voor de nieuwe versie van het besturingssysteem. Ook deze keer hebben we te maken met het bedrijf TaiG, dat in het verleden kwalitatieve jailbreaks heeft uitgebracht. Wanneer je je iPhone of iPad jailbreakt, dan verlies je wel direct je garantie bij Apple. Mocht er daarna wat gebeuren met je apparaat, dan sta je er dus alleen voor.

We raden aan dit soort dingen alleen te doen wanneer je weet wat je doet en anders iemand op te zoeken die verstand van zaken heeft. Er kan van alles misgaan in het proces waardoor je iPad wellicht onbruikbaar wordt. Maar wanneer je hem jailbreakt, dan ben je sowieso je garantie dus kwijt. Heb je al een wat ouder apparaat, dan kun je het best eens proberen (mits je natuurlijk zelf al een vervanger hebt liggen). Wanneer je een jailbreak iPad hebt, dan opent zich er wel een scala aan mogelijkheden die je anders niet zult zien op iOS.

De reden dat deze jailbreak zo snel naar buiten kwam, komt doordat Apple het lek in iOS 8.3 niet gedicht heeft. Daardoor hoefde TaiG slechts enkele wijzigingen aan de jailbreak voor iOS 8.3 te maken en dat was zo gepiept. Normaal gesproken moet je dagen, soms weken wachten tot de jailbreak beschikbaar is – Apple heeft er namelijk van alles aan gedaan het hackers zo moeilijk mogelijk te maken, maar voor de release van iOS 8.4 was die focus dus niet zo hoog als normaal. Met de jailbreak krijg je toegang tot de zwarte app-markt Cydia.

Bron TaiG Via Phone Arena

Reacties (0)