Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jolla splitst zich in tweeën, focust zich nu op Sailfish OS

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2015, 16:15 CategorieAndroid

Het bedrijf Jolla maakt zowel hard- als software, maar wil zich nu alleen nog maar concentreren op het eigen ontwikkelde Sailfish OS. Daarom splitst Jolla de hardwaretak af, maar zal nog wel de Jolla Tablet gaan leveren, zoals beloofd.

Jolla focust zich voortaan op Sailfish OS

Jolla, bekend van smartphones, tablets en het eigen Sailfish OS, heeft bekendgemaakt zich voortaan alleen nog maar te willen concentreren op het eigen ontwikkelde besturingssysteem. Daarom splitst het de hardwaretak van het bedrijf af, zodat het zich puur op de development en het licenseren van software kan gaan focussen. Jolla wil met het Sailfish OS bereiken dat er meer ruimte komt voor gelokaliseerde producten en niet zozeer alleen maar Google-producten die met het Android-besturingssysteem geleverd worden.

Nu Jolla dus van plan is de hardware-afdeling af te splitsen, betekent dit echter niet dat de Jolla Tablet in gevaar komt. De tablet is vorig jaar nog gefinancierd met crowdfunding, maar moet nog worden verscheept naar alle backers. Aan de software ligt het niet, geeft het bedrijf aan – het is meer een probleem met de beschikbaarheid van de benodigde componenten. Maar, zo geeft Jolla verder aan, er wordt zo snel mogelijk aan een oplossing gewerkt en de verwachting is dat het probleem dan ook zo snel mogelijk wordt opgelost.

Na de zomer zal Jolla bekendmaken wat de plannen zijn voor het bedrijf dat voortaan de hardware gaat maken met daarop in elk geval het Sailfish OS en vermoedelijk gaan alle personeelsleden gewoon mee met de verhuizing, waardoor alle plannen mogelijk overeind blijven staan. Eerder gaf Jolla al aan zich ook te willen concentreren op privacy en andere vormen van online en digitale beveiliging, dus dat zit er ook nog aan te komen. Wanneer we een nieuwe versie van het Sailfish OS gaan of nieuwe hardware van de fabrikant, is echter niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.