Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lumia 940 XL gelekt in GFXBench, krijgt 5,7 inch-scherm

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2015, 10:53 CategorieWindows

De onaangekondigde Lumia 940 XL is te zien in de GFXBench, dus mogelijk gaat Microsoft hem één dezer dagen officieel aankondigen. Meestal is het zo dat wanneer een apparaat te zien is in de GFXBench, het apparaat in kwestie binnenkort wordt aangekondigd.

Lumia 940 XL: de volgende Microsoft-phablet?

Een onbekende Microsoft-phablet is opgedoken in de GFXBench, waarvan wordt gezegd dat dit de Lumia 940 XL is. Op maandag schreven we al over het gerucht dat Microsoft zou werken aan twee onaangekondigde Lumia-toestellen: eentje met een 5,2 inch-scherm en eentje met een 5,7 inch-scherm. Deze apparaten zouden op Windows 10 Mobile moeten gaan draaien en in de tweede helft van 2015 moeten verschijnen op de markt. De phablet, mogelijk dus de Lumia 940 XL, is nu opgedoken in de GFXBench.

Volgens de data gaat het hier om het toestel met het modelnummer RM-1100. Het toestel krijgt een scherm van 5,7 inch en een resolutie van 2559 bij 1440 pixels. Onder de motorkap zit een octacore Snapdragon 810-processor en 2GB aan werkgeheugen. Ook heeft de Lumia 940 XL 16GB aan werkgeheugen. Daarnaast vinden we er een camera van twintig megapixels aan de achterkant en eentje van vijf megapixels aan de voorkant van het apparaat. Ook heeft de phablet alle moderne verbindingen en meetapparatuur aan boord.

Deze specs wijken af van de specs die we maandag onder ogen kregen. Die phablet, waarvan ook werd beweerd dat het de Lumia 940 XL zou zijn, heeft namelijk 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan interne ruimte. Het zou kunnen zijn dat er meerdere testmodellen beschikbaar zijn en dat er straks dus ook meerdere versie van dezelfde phablet op de markt uitkomen – dat soort dingen weten we echter pas zeker wanneer Microsoft de aankondiging doet. De verwachting is dat dit gebeurt na de lancering van het platform Windows 10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.