Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met Android M kun je icoontjes uit je statusbalk weghalen

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2015, 10:25 CategorieAndroid

Google heeft een nieuwe developer preview vrijgegeven voor Android M, waardoor we wederom meer functies te zien krijgen. Zo is het mogelijk je statusbalk helemaal leeg te halen en het batterijpercentage daadwerkelijk in de batterij te plaatsen.

Android M maakt je statusbalk lekker leeg

De statusbalk in Android kun je vergelijken met de startbalk van Windows. Je vindt er applicaties die op de achtergrond draaien, een klok, je batterij, welke verbindingen actief zijn of je een alarm hebt ingesteld en kunt zien of je de niet-storen-modus hebt geactiveerd. Al met al heel erg handig, omdat je in één oogopslag ontzettend veel informatie over je tablet of smartphone kunt bekijken, zonder dat je daarvoor überhaupt je Android-apparaat hoeft te ontgrendelen. Maar met te veel informatie, kan ook irritatie ontstaan.

Met de komst van Android M kan die irritatie worden weggenomen. Google heeft een tweede developers preview vrijgegeven van het nieuwe besturingssysteem voor Android-apparaten en daardoor weten we nu onder andere dat we de statusbalk kunnen leeghalen wanneer we dat willen. Of het handig is, is een tweede natuurlijk. Want zo verlies je wel het overzicht of je nou wel of niet in die niet-storen-modus zit – maar mochten er bepaalde dingen altijd staan, dan kan het helpen. Het gaat hier alleen om de systeemfuncties.

Je kunt daar alles weghalen, behalve de klok en de batterij. Maar voor de rest kun je functies zoals WiFi- mobiele internetverbinding, internethotspot, Bluetooth, et cetera, allemaal verwijderen uit de statusbalk met Android M. Je dient daarvoor wel de ontwikkelaarsopties te hebben geactiveerd binnen Android, dan verschijnen al die mogelijkheden in beeld. Ook kun je aangeven dat je het batterijpercentage daadwerkelijk in de batterij wil weergeven en genieten van een demo-mode, maar dat is echt iets voor app-ontwikkelaars.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.