Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft gaat Cortana afstemmen op een aantal landen

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2015, 9:54 CategorieAndroid

Microsoft heeft laten weten de digitale assistent Cortana te gaan afstemmen op een aantal landen, maar Nederland hoort daar (nog) niet bij. Ook gaat het hier om de Cortana-versie die je aantreft voor Windows 10, maar we verwachten dat het straks ook voor Android en iOS geldt.

Cortana in Windows 10 afgestemd per land

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Cortana meer landen aan gaat doen per 29 juli, de releasedatum van Windows 10. Wanneer het besturingssysteem straks beschikbaar is, dan zullen de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje Cortana kunnen aanspreken in de eigen taal, waarna de assistent ook specifieke, locatiegebonden antwoorden kan geven. Daarnaast test Microsoft Cortana momenteel voor de landen Japan, Australië, Canada (Engels) en India (Engels).

Later dit jaar worden daar ook nog Brazilië en Mexico aan toegevoegd. Helaas is er nog niet gesproken over een Nederlandse ondersteuning, maar we verwachten wel dat die er uiteindelijk aan komt. Google Now heeft na jaren wachten ook eigenlijk echte Nederlandse functies gekregen, ook al lopen die nog steeds achter op wat Engelssprekende Android-gebruikers kunnen doen. Microsoft neemt in elk geval de tijd om niet alleen de taal goed te implementeren, maar ook rekening te houden met aspecten van een cultuur van een land.

Via het Insider Program zal Microsoft meerdere versies van Cortana gaan testen. Mocht je dus aangemeld zijn voor dat programma, dan is de kans groot dat je op een gegeven moment de mogelijkheid krijgt Cortana in het Nederlands uit te proberen. Over de Android- en iOS-versies van Cortana is echter nog niets gezegd, maar we verwachten dat alle aanpassingen die nu worden gedaan aan de software, straks ook terug te vinden zijn op de concurrerende platformen. Eerder deze week lekte het apk-bestand al van Cortana voor Android.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.