Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert Android-launcher Arrow in bèta

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2015, 15:51 CategorieAndroid

Microsoft heeft een nieuwe Android-launcher in bèta gelanceerd, genaamd Arrow. Via Google+ kun je je aanmelden voor de bèta. Of je downloadt direct het apk-bestand van de website APK Mirror, maar dan moet je waarschijnlijk iets langer wachten op updates.

Arrow: de nieuwe Microsoft-launcher voor Android

Microsoft zet de trend om meer software voor andere platformen te maken voort en levert een gloednieuwe Android-launcher af, die nu in bèta-vorm te verkrijgen is. De launcher heet Arrow en doet ons een beetje denken aan Aviate, maar dan minder gericht op contextuele aanbevelingen. Je kunt je voor de bèta aanmelden via Google+, het sociale netwerk van Google, of door gewoon het apk-bestand via APK Mirror te downloaden. Houd er dan wel rekening mee dat je mogelijk wat langer op nieuwe updates moet wachten.

Wanneer je Arrow installeert op je Android-apparaat, dan veranderen er een paar dingen. Zo past de app een aantal icoontjes aan van apps die standaard op je toestel staan. Ook verandert natuurlijk de indeling van je homescreen. Helemaal onderop vind je nog steeds de apps die je daar zelf hebt neergezet. Daarboven is een groot gebied gereserveerd voor applicaties die je met enige regelmaat gebruiken en daarboven zit een rij met apps je dagelijks in gebruik neemt. Zo vind je snel de apps die je nodig hebt.

Wanneer je van beneden naar boven veegt, dan heb je opeens toegang tot meer veelgebruikte apps en contacten, waardoor je eigenlijk nooit lang aan het zoeken bent naar de belangrijkste dingen. Veeg je naar rechts, dan krijg je een enorm kale reminderspagina. Veeg je naar links, dan krijg je toegang tot nog meer gebruikte contacten. Wanneer je de app-lade opent, dan krijg je een interface te zien die heel erg lijkt op die van Android M. In de toekomst gaat er ongetwijfeld nog van alles veranderen – dit is natuurlijk nog maar het begin.

Download de app via APK Mirror.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.