Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft opent deuren universele app store op 29 juli voor devs

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2015, 10:26 CategorieWindows

Ontwikkelaars van apps voor Windows 10 krijgen vanaf 29 juli de kans om volop gebruik te maken van de nieuwe universele app store. Dan opent Microsoft namelijk de deuren voor alle developers, die vanaf die dag hun applicaties gereed kunnen maken voor het nieuwe platform.

Universele app store Windows 10 open op 29 juli voor ontwikkelaars

Het duurt nu niet lang meer voordat we allemaal aan de slag kunnen met Windows 10. Over iets minder dan een week begint Microsoft met het upgrade-proces en zullen alle geschikte pc’s, laptops, tablets en smartphones worden voorzien van het nieuwe besturingssysteem. Xbox-eigenaren moeten echter nog wachten tot het einde van het jaar, terwijl we na de zomer wel een soort Insiders-programma mogen verwachten. Met de release van Windows 10 op 29 juli, opent Microsoft ook meteen de deuren van de app store.

De nieuwe, universele app store dan, waar we applicaties kunnen vinden die op alle platformen zouden kunnen draaien (in elk geval mobiel en pc). Dat nieuwe platform heet officieel het Windows 10 Universal Windows Platform (UWP) en ontwikkelaars kunnen vanaf de 29ste hun nieuwe apps indienen bij het bedrijf uit Redmond. Daarvoor dienen die ontwikkelaars wel even over te stappen op een nieuwe basis, maar dat schijnt niet heel moeilijk te zijn voor developers. Door dat framework kunnen apps op meerdere apparaten draaien.

Dankzij dat nieuwe framework zouden de app ook veel soepeler en sneller werken (tot wel zestig procent), terwijl ze vijftien tot twintig procent minder werkgeheugen gebruiken. Heel simpel gezegd is het ook zo dat ontwikkelaars voortaan maar één basis hoeven te coderen, aangezien het framework in staat is de app aan te passen aan het apparaat waar hij op gedraaid wordt. Dat moet ontwikkelaars voor Windows 10 straks een gigantische boost geven – ook omdat Microsoft binnen twee tot drie jaar tien miljard apparaten op Windows 10 wil zien.

  • Delen:

Reacties

  1. Anneke
    26 juli, 2015 om 9:57

    Leuk bericht. Even de “kop” corrigeren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.