Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mobiele YouTube-app krijgt wederom een (kleine) facelift

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2015, 10:58 CategorieAndroid

Google heeft de YouTube-app voor Android en iOS opnieuw voorzien van een kleine facelift, die de gebruikerservaring ten goede oet komen. Zo is het hamburgermenu verdwenen en zien we de tab voor nieuwe, populaire video’s ook niet meer terug.

YouTube voor Android en iOS opnieuw voorzien van update

De laatste paar maanden heeft Google flink zitten sleutelen aan zijn YouTube-applicatie. Eerder kregen we al de toevoeging van de permanente cast-knop, die later toch weer verdween wanneer er geen apparaat in de beurt was waar je een video naartoe kon sturen. Ook is het zo dat we nu video’s in 360 graden kunnen bekijken (zowel op pc als op mobiele apparaten) en is het voor Android-gebruikers gemakkelijker om video’s te trimmen en te bewerken. Ook kregen we ondersteuning voor 60fps-video’s.

Daar houdt het voorlopig echter niet bij op. Onlangs heeft een andere kleine update het hamburgermenu weggehaald uit de applicatie, omdat die eigenlijk helemaal niet meer nodig was. Het nieuwe design van de app, met vier tabs – waarvan eentje je profiel is, maakte dat extra menu overbodig. Persoonlijk heb ik ook al maanden het idee dat de tab voor populaire, nieuwe videos flink overbodig is, omdat je ook al aanbevelingen krijgt in het Home-menu van de app – blijkbaar had Google een soortgelijke gedachte.

In de volgende update voor de YouTube-app verdwijnt de Trending-knop. Onder het kopje Home zie je voortaan video’s die worden weergegeven op basis van je kijkgeschiedenis. Uiteraard blijft het kopje voor je abonnementen bestaan, waar je al je favoriete video’s en kanalen vindt, evenals een bel waarmee je kunt aangeven een notificatie te willen ontvangen op het moment dat er een video wordt uitgebracht. En als laatste blijft je Account ook op de plek waar die was – die biedt nog altijd dezelfde functies aan als voor de update.

De update wordt nu uitgerold voor Android. iOS-bezitters moeten nog even wat langer wachten.

  • YouTube
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.