Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mogelijk meer ruimte bij Dropbox met sterker wachtwoord

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2015, 9:56 CategorieAndroid

Dropbox zou mogelijk extra online ruimte willen aanbieden voor de mensen die hun wachtwoord sterker maken dan hij momenteel is. Dit is nog geen plan, maar slechts een idee, maar wel een idee waarmee je twee problemen in één klap zou oplossen.

Idee: meer ruimte én een sterker wachtwoord bij Dropbox

De cloudopslagdienst Dropbox heeft aangegeven dat momenteel het grootste beveiligingsrisico voor het bedrijf en alle klanten bestaat uit de zwakke wachtwoorden die mensen (voor meerdere accounts tegelijkertijd) gebruiken. Dat zegt Patrick Heim, verantwoordelijk voor de beveiliging bij Dropbox, tijdens een evenement in Londen op woensdagmiddag. Het zijn dus niet de verfijnde aanvallen van hackers en andere kwaadwillende, maar juist de zwakke wachtwoorden van zijn gebruikers. En daar is wat aan te doen.

The number one challenge is consumers reusing credentials across multiple websites, and we see a pattern where websites will get hacked, they may not even know it, and then encrypted passwords are stolen.

Om dit probleem op te lossen, werkt Heim met zijn team aan een boodschap die mensen moet overhalen hun wachtwoorden te versterken. Ook zouden die gebruikers straks door verschillende beveiligingsmaatregelen genomen kunnen worden, zoals een tweestapsverificatie. Dan krijg je bijvoorbeeld een code via sms of e-mail opgestuurd, zodat je die kunt gebruiken om in te loggen. Hier in Nederland doet DigiD dat ook nog wel eens: je vult je normale inloggegevens in en moet even wachten op de code, die vul je dan in en je kunt inloggen.

Een andere methode waar nu aan gedacht wordt, is het gratis uitdelen van extra online opslagruimte voor de gebruikers die de moeite nemen hun wachtwoord te versterken. Ook bekijkt Heim de mogelijkheid waarmee gebruikers kunnen aangeven dat zij het zijn die hun account willen bereiken, door een usb-apparaat te voorzien van de benodigde code.

One of the things we’re working on right now is a project we haven’t broadly disclosed yet, but it’s really to incentivize consumers to go through a security healthcheck both in terms of the authentication settings, the sharing settings, etcetera, and when they complete that they may get additional free storage space as an incentive.

Wanneer en of we die gratis ruimte gaan krijgen voor het verbeteren van de wachtwoorden, is niet bekendgemaakt. We zou het bedrijf daarmee twee vliegen in één klap slaan: de gebruikers hebben meer opslagruimte en alles is dan veel beter beveiligd.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.