Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Moto X (2015) krijgt full hd-scherm van 5,5 inch’

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2015, 12:25 CategorieAndroid

Er zijn geruchten opgedoken over de Moto X 2015-versie van Motorola: die zou namelijk een full hd-scherm van 5,5 inch en meer krijgen. Het toestel zou tevens worden voorzien van een flinke batterij, zodat-ie heel de dag mee kan gaan.

Gerucht: Moto X (2015) wordt een phablet

Deze week duikt er ineens een lijst met specs op voor de onaangekondigde Moto X 2015-versie van Motorola. Eén van de meest opvallende specificaties van het apparaat is misschien wel de grootte van de batterij. De Moto X (2015) krijgt mogelijk namelijk een batterij met een vermogen van 3600mAh, wat meer dan is dan vannacht aangekondigde OnePlus 2 en de LG G4, wat eveneens redelijke powerhouse-toestellen zijn. Het komt een beetje in de buurt van de Motorola Turbo Droid; die heeft er een van 3900mAh.

De Moto X (2015) zou een scherm krijgen van 5,5 inch en een resolutie van 1080 bij 1920 pixels, evenals een camera aan de achterkant van 21 megapixels, een camera aan de voorkant van vijf megapixels, ruimte voor twee sim-kaarten en een microSD-kaart en (natuurlijk) Android 5.1.1. Deze geruchten kunnen nog wel eens kloppen: 1080p op een 5,5 inch-scherm ziet er nog steeds kraakhelder uit. De trend is nu om qhd-schermen te leveren met nieuwe smartphones en phablets, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig.

Waar het bij schermen voor smartphones en phablets meer om zou moeten draaien is het produceren van kleuren, het regelen van een contrast en het weergeven van helderheid. Bovendien zou een hd-scherm ook veel beter zijn voor je batterij, aangezien qhd-schermen meer energie verbruiken en in theorie eigenlijk weinig toevoegen aan je ervaring met het toestel. Het zou dus een goede zet zijn een phablet te lanceren met een hd-scherm en zo’n sterke batterij, want dan ben je er tenminste zeker van dat je toestel een dag meegaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.