Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nexus 7 en Nexus 10 krijgen Android M’

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2015, 16:56 CategorieAndroid

Er zijn geruchten opgedoken dat de oude tablets Google Nexus 7 en Nexus 10 worden voorzien van de nieuwste versie van Android, Android M. Aan de andere kant kan het ook zijn dat Google gewoon dingen aan het uitproberen is.

Android M voor de Nexus 7 en Nexus 10

Google houdt wel van een plagerijtje op z’n tijd. Net zoals Google destijds aankondigde dat de smartphone Galaxy Nexus geen Android 4.4 KitKat zou krijgen, kondigde Google dit jaar aan dat de oude tablets Google Nexus 7 en Google Nexus 10 allebei niet zouden worden voorzien van Android M. Android M is de allernieuwste versie van het Android-besturingssysteem, dat eind 2015 moet verschijnen voor in elk geval de Nexus-smartphones en -tablets van Google. Andere Android-apparaten moeten meestal wat langer wachten.

Nu is het zo dat de Galaxy Nexus uiteindelijk nooit Android 4.4 KitKat heeft gekregen, maar het lot van de Nexus 7 en Nexus 10 is nog helemaal niet zo zeker wat Android M betreft, want het blijft dat die tablets mogelijk wél worden voorzien van het nieuwe OS. Onlangs is er namelijk een update van eind mei opgedoken voor die apparaten op het Android Open Source Platform (AOSP), waar een verwijzing wordt gemaakt naar Android M. De update is ook gemarkeerd als ‘android-m-preview’, maar dat kan voor nu nog van alles betekenen.

De geruchten hebben het er echter over dat Android M daadwerkelijk naar die tablets komt, maar het kan ook betekenen dat Google Android M uitprobeert op de oude hardware, om te kijken of het OS daar, in deze vorm, op werkt. Omdat Google zelf eerder heeft aangegeven dat deze tablets zouden worden overgeslagen, is de kans ook daadwerkelijk aanwezig dat dit gebeurt, maar dat betekent niet dat Google ondertussen niet zou blijven proberen het wel voor elkaar te krijgen. De kans is echter heel klein dat Android M naar die tablets komt.

  • Delen:
Google Nexus 10
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.