Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Niet iedereen krijgt Windows 10 tegelijkertijd binnen op 29 juli

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2015, 9:52 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft laten weten dat Windows 10 straks gefaseerd zal worden uitgerold en niet iedereen het op hetzelfde moment zal ontvangen. Het bedrijf uit Redmond koos hiervoor om ervoor te zorgen dat de ervaring voor iedereen, op elk systeem, goed blijft.

Windows 10 verschijnt 29 juli, maar niet voor iedereen

Hoewel Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows 10 op 29 juli 2015 zal verschijnen, betekent dat niet dat iedereen tegelijkertijd aan de slag kan met het nieuwe besturingssysteem. Donderdagavond Nederlandse tijd heeft het techbedrijf namelijk aangegeven de update naar Windows 10 in fases uit te rollen, om er voor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Het nieuwe OS moet namelijk naar miljoenen systemen worden verstuurd – pc’s, laptops, tablets en smartphones – en dan wil je niet dat er ergens een drempel op de weg ligt.

En één van die drempels kan dus zijn dat er onderweg iets misgaat, waardoor duizenden systeem kunnen worden aangetast door allerlei ongein waar je niet op zit te wachten, dus speelt Microsoft het in dit geval op safe. De early adopters en Windows Insiders zullen als eerste het OS mogen binnenhalen en krijgen mogelijk zelfs nog updates in de periode dat je moet wachten tussen 29 juli en het moment dat je hem zelf kunt binnenhalen. Vervolgens zijn de mensen aan de beurt die Windows 10 hebben gereserveerd via Microsoft.

Het lijkt in elk geval op een slim en soepel updateproces, waar wellicht niet iedereen blij mee zal zijn. Want niet iedereen krijgt Windows 10 direct op 29 juli. Microsoft heeft ook aangegeven dat het gros van de systemen met Windows 7 en Windows 8.1 gereed zijn voor Windows 10 (dus niet allemaal? Dat is ook weer een ander geluid…), dus die mensen krijgen in elk geval de update naar Windows 10. Wanneer het nieuwe besturingssysteem dus zal aankomen, is niet helemaal vast te stellen, maar in augustus gaat het dus zeker gebeuren.

Lees al het Windows 10 nieuws in ons Windows 10-archief.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.